Την ώρα που η Κουμουνδούρου αναζητά τους λόγους για τη συντριπτική ήττα που υπέστη το βράδυ της 21ης Μαΐου, ο Απόστολος Γκλέτσος επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες στον γραμματέα του ΚΚΕ.

Σε ανάρτησή του ο ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα, αναφέρει: «...και τώρα σύντροφε Κουτσούμπα που θα φτιάξει το μητσοτάκειο Σύνταγμα και θα σε βγάλει παράνομο, ετοιμάσου να βγούμε στο βουνό...».

Υπενθυμίζεται ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθ΄ όλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γκλέτσος ακόμη και πριν από τα αποτελέσματα των εκλογών είχε ασκήσει κριτική στη στάση του ΚΚΕ και την άρνηση του να συμμετάσχει στην λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση», λέγοντας πως η ευθύνη θα αφορά όλους, δεν θα μπορεί κανείς να βγάλει την ουρά του απ’ έξω, «αν για παράδειγμα ο κ. Κουτσούμπας δεν τον νοιάζει αν την άλλη μέρα οι εργαζόμενοι θα ζήσουν καλύτερα ή χειρότερα, τότε ας απολογηθεί γι’ αυτό στους εργαζόμενους που τους καλεί να τον ψηφίσουν».