Συζητήθηκε, λίγο πριν φύγει ο Μάιος και ενάμιση μήνα από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο. 

Όπως μετέδωσε το STAR, αν και ο ίδιος κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δεν θα δώσει το «παρών», καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο.Η παραπομπή του θέματος στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να γίνει σε έναν με δύο μήνες. Εισηγητής στην Επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, για την επίσπευση της διαδικασίας άρσης ασυλίας του.Η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρ' ότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του είναι ήρεμος και απολαμβάνει τις αγαπημένες του συνήθειες ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Λάρισα, όπου βρέθηκε για 10 ημέρες.