Για κάποια μικρά κόμματα μπήκε «φρένο» από τον Άρειο Πάγο και δεν κατέβηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αυτό όμως – όπως δηλώνουν – ανήκει στο παρελθόν και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αναμέτρηση του Ιουνίου.

«Αλλάζουμε όνομα, αλλάζουμε σύμβολο ως ‘’Πατριωτική Δύναμη’’ κατεβαίναμε στις εκλογές», ανέφερε στο MEGA ο αντιπρόεδρος της «Πατριωτικής Ένωσης», Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Πιστεύουμε πως θα πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων και εφόσον το καταφέρουμε τότε με τα ποσοστά μας θα μπορούσαμε να μπούμε στη Βουλή» σημειώνει.

Το κόμμα που ηγούνται ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κόπηκε λόγω ονόματος και συμβόλου, με τον επιχειρηματία να έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ.

Λατινοπούλου: «Το νέο όνομα είναι "Φωνή Λογικής"»

Αποφασισμένη να αλλάξει όνομα στο κόμμα της, για να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου, δηλώνει στο LIVE NEWS και η πρόεδρος της «Πατρίδας», Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Έχει γίνει όλη η διαδικασία για να αλλάξουμε το όνομα του κόμματος. Το νέο όνομα είναι ‘’Φωνή Λογικής’’ και κατεβαίνουμε κανονικά και μάλιστα πιο δυνατοί» αναφέρει.

Ο πήχης τόσο στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όσο και σε εκείνο που ηγείται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μπαίνει ψηλά και φτάνει στο 3% που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή.

Η περίπτωση Κασιδιάρη

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αναμένεται να κάνει γραπτή δήλωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δέχεται εισηγήσεις για νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο, με στενούς συνεργάτες του ωστόσο να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: