Μήνυμα ενότητας θα απευθύνει σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιθυμεί να φύγει από αυτή τη διαδικασία έχοντας πάρει την ανάσα που χρειάζεται για να πάει στις επόμενες εκλογές. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μία νέα κάλπη και όχι μία επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση. 

«Η νέα κάλπη είναι άδεια. Άρα έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα». Θα προσθέσει δε «ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη, όρθιοι, με στόχο τη μεγάλη εικόνα, να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση -αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα- αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και των διεκδικήσεων».

Επίσης θα γίνει μία πρώτη αποτίμηση για το τι έφταιξε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη τέτοια μεγάλη ήττα αλλά και θα αναζητηθεί το νέο αφήγημα με το οποίο θα σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να κάνει την αυτοκριτική του και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα στελέχη του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενο, και πιστεύω πως είναι οδυνηρό και για την κοινωνία, γιατί διαμορφώνονται συσχετισμοί που εάν επαναληφθούν στις δεύτερες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία».

«Συγγνώμη»

Θα  αφιερώσει ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στους ψηφοφόρους, ζητώντας συγγνώμη «από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Κανείς δεν γνωρίζει αν τα πράγματα σήμερα στην ΚΕ θα κυλήσουν ομαλά, αν και οι «53» (τάση  της Ομπρέλας) εμφανίζονται να μη θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς κανείς δεν θέλει να χρεωθεί την εσωστρέφεια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' όλα αυτά, ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσουν άλλα μέλη της «Ομπρέλας».

Δήλωση Παπαδημούλη

Η Κουμουνδούρου, πάντως, αντέδρασε χθες με ψυχραιμία στη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος  άφησε να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να μπει υπό επιτροπεία από τους Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίση και Νάσο Ηλιόπουλο σε αυτή την εκλογική μάχη.  Αντίθετα η Ρένα Δούρου ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς χαρακτήρισε τις δηλώσεις αηδιαστικές, και ο Νίκος Παππάς μίλησε για ανοησίες. Ενοχλημένα εμφανίστηκαν και τα τρία στελέχη στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς ο ευρωβουλευτής επιχείρησε να τους μπλέξει σε μία ιστορία που στην πραγματικότητα δεν τους αφορά, διότι και οι τρεις είναι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 


Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό επανέφερε το θέμα του ντιμπέιτ. Υπενθύμισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είχε πει ότι στις δεύτερες εκλογές θα γινόταν μία τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε  αρνητικός αλλά είπε ότι θα το σκεφτεί…