«Οι κρίσιμες εκλογές είναι της 25ης Ιουνίου, θα πρέπει να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμα της Ν.Δ.», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της Ν.Δ. Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος. 

Είπε πως θα πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία που έχει η Ν.Δ. στο πολιτικό σύστημα και να πειστούν οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν τη Ν.Δ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βρεττάκου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βρεττάκος μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

«Θέλω να παρομοιάσω τις εκλογές σαν το Final Four. Η πρώτη κάλπη για εμάς ήταν σαν τον ημιτελικό, όμως πρέπει να προσέξουμε πολύ στον τελικό. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες είναι ότι οι πρώτες εκλογές δεν σχηματίζουν κυβέρνηση, οι κρίσιμες, οι σημαντικές εκλογές είναι οι εκλογές που έρχονται την 25η Ιουνίου.

Γι' αυτό εμείς λέμε χαμηλά τα κεφάλια, σεμνά και ταπεινά, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να μεταδίδουμε το μήνυμα της Ν.Δ., να λέμε για τις προτάσεις μας, να μιλάμε για το πώς θα αλλάξουμε την Ελλάδα, να λέμε για την αξιοπιστία την οποία έχουμε στο πολιτικό σύστημα, την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες να πάνε να ξαναψηφίσουν Ν.Δ. Απευθυνόμαστε σε όλους και σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι. Ο εφησυχασμός δεν χωράει», είπε αρχικά.

«Εγώ προσωπικά θα τρέξω όπως έτρεξα και με ακόμα περισσότερη δύναμη εδώ στην εκλογική περιφέρειά μας τη Β’ Πειραιά που άλλαξε ύστερα από πάρα πολλά χρόνια ώστε να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό, ίσως και να το αυξήσουμε», πρόσθεσε.

«Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν είναι επαναληπτικές εκλογές, είναι μια καινούργια διαδικασία. Επίσης κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρουν οι πολίτες είναι ότι στις εκλογές ψηφίζουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε για να βγάλουμε αντιπολίτευση. Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλάξανε όλα τα αφηγήματα. Φύγανε οι άγνωστοι Χ, φύγανε οι προοδευτικές διακυβερνήσεις, πλέον κανείς δεν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση, άρα πλέον όλοι μιλάμε για κυβέρνηση της Ν.Δ., ακόμα και οι αντίπαλοί μας», συμπλήρωσε.

Με αφορμή τη δήλωση για τον στόχο κυβέρνησης 180 βουλευτών, σημείωσε: «Δεν είναι της παρούσης να μιλάμε για νούμερα ούτε να θέτουμε στόχους ποσοτικούς. Είμαστε μια πλατιά κεντροδεξιά παράταξη που τους χωράει όλους, βλέπουμε ότι άνθρωποι που προέρχονται από άλλες παρατάξεις πρωτεύσανε στην παράταξή μας, αυτό σημαίνει ότι έχουν εισέλθει στη Ν.Δ. ψηφοφόροι απ' όλους τους κομματικούς χώρους και ιδιαίτερα από το Κέντρο, άρα πρέπει να έχουμε χαμηλό προφίλ, πρέπει να σεβόμαστε τους πολίτες. Το μεγάλο αποτέλεσμα να το βλέπουμε ως μια μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και από εκεί και πέρα πάντα ο πρωθυπουργός έχει δείξει, και στην προηγούμενη διακυβέρνηση, ότι επιδιώκει τη συναίνεση και τις μεγάλες συγκλίσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σαν να μην έγιναν οι πρώτες εκλογές. Τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί αν στο επόμενο παιχνίδι δεν έρθουν σωστά τα αποτελέσματα, μπορεί να χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο».

Όσον αφορά τη νίκη της Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά, ανέφερε: «Οι πολίτες πλέον δεν ψηφίζουν με τα παλιά στενά κομματικά όρια, έχουν ξεθωριάσει οι ιδεοληψίες και πλέον ψηφίζουν με βάση ποιος είναι πιο αποτελεσματικός, ποιος είναι πιο σοβαρός, ποιος έχει πρόταση που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αυτό είναι το σημαντικό πλέον στην εποχή μας και κάποιοι πολιτεύονται το 2023 με όρους του ’80».

«Προεκλογικά μας λέγανε ότι κάνουμε τις εκλογές καλοκαίρι για να φύγουν οι νέοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και τώρα που οι νέοι ψηφίσανε Ν.Δ., αντί να καταλάβουν ότι δεν πείθουνε κανέναν πια, τους κατηγορούν ότι έχουν σύνδρομο της Στοκχόλμης, ότι έχουν ομίχλη στα μυαλά», κατέληξε.