«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που την εφάρμοσαν» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ ως απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στην πορεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να σηκώσουμε το γάντι που μας πετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ. Εμείς σε μικροκομματικούς εμφύλιους, που ευνοούν μόνο τη Δεξιά, δεν πρόκειται να συμβάλλουμε και να εμπλακούμε».

 Σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ απάντησε ότι «αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια τη ΝΔ».

 Συνεχίζοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού».