Στη Βουλή των Ελλήνων ειναι στραμμένα τα βλέμματα όπου σε λίγο αναμένεται να ξεκίνησει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ορκωμοσία θα γίνει παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά και είναι προγραμματισμένη στις 18:00 το απόγευμα.

Στο εντευκτήριο της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς και συνεργάτες των νεοεκλεγέντων βουλευτών για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.

Στο καφενείο της Βουλης βρίσκεται ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης. Στη Βουλή βρίσκεται και ο Σίμος Κεδικογλου με την οικογένειά του.

Δείτε φωτογραφίες:

Vouli_Orkomosia_Enteuktirio2
Vouli_Orkomosia_Enteuktirio


Ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβούλιου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία. Η Μαρία Συρεγγέλλα και η Τζινα Οικονόμου αναμένουν να ξεκινήσει η πρώτη τους ορκωμοσία.

Orkomosia_Vouli__5
Orkomosia_Vouli_4


Ο Λευτέρης Κτιστάκης που εξελέγη με τη ΝΔ στη Βοιωτία και η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννιδου βουλευτής επικράτειας της ΝΔ.

Vouli_Orkomosia15
Vouli_Orkomosia16

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης με την οικογένειά του. Ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ στη Β Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος

Vouli_Orkomosia_18
Orkomosia_Vouli20




Ο Τάσος Γαϊτάνης, βουλευτής Νοτίου Τομέα της Αθήνας. Ο Στέλιος Πέτσας και η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ιωάννα Λυτρίβη. 

Gaitanis
Petsas_Litrivi


Το ζεύγος Σκρέκα, περιμένοντας για την ορκωμοσία. Με την οικογένεια του ηρθε για να ορκιστεί στη Βουλή ο Φώντας Μπαραλιάκος βουλευτής Πιερίας. 

ZeygosSkreka
Vouli_Orkomosia


Στη Βουλή και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Mitsotakis2
Mitsotakis1



Στον φακό των Παραπολιτικών η Νίκη Κεραμεως, η Έλενα Ράπτη, Άννα Καραμανλή, Θάνος Πλεύρης, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Διονύσης Σταμενίτης βουλευτής Πέλλας με τη σύζυγο του Γεωργία Γκίκα. 

Kerameos_Repti_Pleuris
Stamenitis_Gkika


Με εντυπωσιακό φουξια χρώμα η βουλευτης Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττα Μακρη. Ο Σταύρος Καλαφάτης με τη σύζυγο του.

makri
kalafatis



Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την Βουλή:

Vouli_Orkomosia_15
Vouli_Orkomosia_12
Vouli_Orkomosia_11
Vouli_Orkomosia_10



Να σημειωθεί ότι η
Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την ορκωμοσία των «300» της Βουλής από την πρώτη σειρά των θέσεων των αξιωματούχων της Ολομέλειας. Δίπλα της και στις υπόλοιπες θέσεις θα καθίσουν όσοι πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματούχοι του Κράτους θελήσουν να παραβρεθούν. Σε μια πρόσθετη σειρά καθισμάτων, κάτω από τα έδρανα των αξιωματούχων, θα καθίσουν οι εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών και δογμάτων.

Από τα υπουργικά έδρανα, θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία της Βουλής ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και τα μέλη της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση της ορκωμοσίας των βουλευτών έχουν κληθεί και θα παραστούν πολλοί πρέσβεις και διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων κρατών που θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία των βουλευτών από τα διπλωματικά θεωρεία.