Μετά την κυριαρχία στον χώρο του Κέντρου, όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, η ΝΔ στρέφεται πλέον στο παραδοσιακό δεξιό ακροατήριο, το οποίο στις πρώτες εκλογές στράφηκε σε «κόμματα και κομματίδια» δεξιά της γαλάζιας παράταξης.

Μάλιστα, η Πειραιώς, με στόχο την αυτοδυναμία έχει στρέψει την προσοχή της στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε την μεγαλύτερη εκλογική πίεση από τη ΝΙΚΗ και την Ελληνική Λύση. Η διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία και τα μηνύματα που εκπέμπει από εκεί αποσκοπούν στην επιστροφή αυτών των ψηφοφόρων.

«Παραπλάνησαν»

«Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ανάλογα θα είναι τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Θα συνεχίσουμε»

Ο ίδιος αναμένεται να τονίσει ότι η κυβέρνησή του θωράκισε τα σύνορα της χώρας και αναβάθμισε τον στρατηγικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή και να διαβεβαιώσει ότι «αν η ΝΔ αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική, επενδύοντας περαιτέρω στις Ένοπλες Δυνάμεις και χτίζοντας ακόμα πιο γερές συμμαχίες».