Στην Βουλή των 22 ωρών ενδιαφέρον εξαιρετικό παρουσιάζουν οι βουλευτές που ψηφίστηκαν από τους 300 για να στελεχώσουν το προεδρείο του Κοινοβουλίου.

Ρεκόρ στις προτιμήσεις έσπασε ο αγαπητός σε όλους Νικήτας Καλαμάνης. Πρόκειται για μία πολύ έμπειρη κοινοβουλευτική προσωπικότητα, με πολλές ώρες πολιτικών… πτήσεων και δύσκολων συνεδριάσεων που έφερνε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά που προήδρευε. Συναινετικός, γεφυροποιός, αυστηρός, αλλά ταυτόχρονα γλυκός και πάντα ευγενικός, έβαζε στην θέση του όποιον βουλευτή ξεπερνούσε τους χρόνους ομιλίας και τα όρια ευγενείας που διέπουν την Βουλή. Πρώτος όλων λοιπόν στην θέση του  Α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε το ρεκόρ των 296 ψήφων.

Ο  Β΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών». Στην θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους με  δύο βουλευτές που ψήφισαν «Παρών». Για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη η κ. Μερόπη Τζούφη, η οποία έλαβε 294 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Από το ΠΑΣΟΚ ο  Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 290 ψήφους, ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Από το ΚΚΕ στην θέση ΣΤ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 291 ψήφους, ενώ τρεις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Νέος στο σχήμα του προεδρείου στην θέση του Ζ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ τριάντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Η Βουλή πριν διαλυθεί με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος εξέλεξε κοσμήτορες τους βουλευτές τους Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Βασίλειο Γιόγιακα από την ΝΔ και τον Ιωάννη Σαρακιώτη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές των 4 κομμάτων για το αξίωμα των Γραμματέων. Από την ΝΔ  εκλέχθηκαν οι βουλευτές ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης 27 ετών από το Ηράκλειο,  η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου 30 ετών που ήταν υποψήφια στο Επικρατείας, η Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου 36 ετών από την Α Πειραιά, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης 36 ετών από τον Νότιο Τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για γραμματέα την ήδη έμπειρη σε χρέη ... προεδρείου της Βουλής Ραλλία Χρηστίδου και από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.