Tη νέα προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ξεκινά σήμερα (31/05) ο Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του στην πλατεία 17ης Αυγούστου στη Νίκαια

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Νίκαια, των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης του μπλόκου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας «εμείς όχι μόνο θα την δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου, σημειώνοντας ότι «είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού». «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω»

«Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όλοι όρθιοι.Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη» πρόσθεσε.

Ακολούθως, - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά - έστειλε μήνυμα προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

«Η ΝΔ επενδύει στο φόβο»

«Θα ματώσουμε, αν χρειαστεί, για να νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη Μητσοτάκη πριν λίγες ημέρες στο Πέραμα και στο εργατικό δυστύχημα: «Η ΝΔ επέλεξε συνειδητά να επενδύσει στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι από τα σπάργανά του με τον κόσμο της εργασίας. Στις εκλογές που έρχονται δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα. Κρίνονται οι ζωές μας. Η ΝΔ επενδύει στο φόβο. Εμείς επενδύουμε στο πρόγραμμά μας».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έπαρση και πως θέλει να κατοχυρώσει Συνταγματικά την κερδοσκοπία παντού: «Τίποτα δεν τελειώνει πριν τελειώσει. Τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες».

«Η ΝΔ θέλει πολλά, μικρά κι αδύναμα κόμματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να απαντήσει και σε εκείνους που στρέφονται σε μικρότερα κόμματα από τη στιγμή που είναι δύσκολη υπόθεση η ανατροπή του αποτελέσματος: «Αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης για να είναι παντοδύναμοί. Για να κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Ανενόχλητοι. Θέλουν να στρέψουν την αντίθεση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, οπουδήποτε αλλού εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν. Και σε κάθε περίπτωση για να μην έχουν ισχυρό αντίπαλο. Η ΝΔ κι ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός θέλει πολλά, μικρά κι αδύναμα κόμματα απέναντί της κι όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που θα την κοιτά στα μάτια. Που θα μπορεί είτε να ανατρέψει τους συσχετισμούς είτε να την αποτρέψει από το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας».

«Πρόταση της ΝΔ είναι η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία»

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, πως πρόταση της ΝΔ είναι η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία κι αισχροκέρδεια για λίγους και pass φιλανθρωπίας για τους πολλούς. Από την άλλη, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φορολόγηση των υπερκερδών επτά- οκτώ ομίλων και η μείωση φορολογίας για τη μεσαία τάξη: μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ακόμα κι ο μηδενισμός του σε βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα και οι παιδικές τροφές, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά.

«Εμείς με μνημόνια καλύψαμε 2,5 εκ. ανασφάλιστους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ: «Αυτοί που δύο ημέρες πριν τις εκλογές διέδιδαν με τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό το άθλιο ψέμα πως έχουμε σχέδιο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, δέκα ημέρες μετά αφήνουν χωρίς περίθαλψη δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες κι αγρότες. Εμείς με μνημόνια καλύψαμε 2,5 εκ. ανασφάλιστους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα αποφασίσει πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή»;

Πρόγραμμα Δημόσιας Παιδείας χωρίς φραγμούς

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τη δημόσια Παιδεία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός για τους καθηγητές: «Θα πάμε στην κάλπη για να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα προσλήψεων και σταδιακής κατάργησης των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ένα πρόγραμμα προσλήψεων καθηγητών κι όχι αστυνομικών στα πανεπιστήμια. Ένα πρόγραμμα Δημόσιας Παιδείας χωρίς φραγμούς για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την τσέπη των δικών τους».

Προειδοποίησε για τσουνάμι πλειστηριασμών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε πως έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών μετά τις εκλογές, η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσιών και πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα: «Θα το αφήσουμε να συμβεί; Ή θα πάμε στις κάλπες για να στηρίξουμε το πρόγραμμα που προστατεύει από τα funds τη πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη»;

Για τα κονδύλια  του Ταμείου Ανάπτυξης

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε κι αν ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης σε εκείνους που απέδειξαν την προηγούμενη τετραετία πώς σχέδιό τους ήταν οι απευθείας αναθέσεις και η φτηνή ανάπτυξη, δίχως προστιθέμενη αξία, δίχως παραγωγικό πρόσημο, δίχως αξιοπρεπείς αμοιβές ή θα στηρίξει στην κάλπη ένα πρόγραμμα ανακατεύθυνσης των πόρων, με στόχο την παραγωγική τους επένδυση για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας, την περιφερειακή ανάκαμψη και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών, με την εντιμότητα και τη δικαιοσύνη στην κατανομή και τη χρήση τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία Τσίπρα

Ομιλία στη Νίκαια

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023