Τη θεαματική έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Νίκος Πάπουτσας, αφήνοντας το κόμμα του σύξυλο και εξαπολύοντας μπηχτές προς την ηγεσία και τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. «Όταν σε φτύνουν, δεν βρέχει», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος της Λαμίας την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ευχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του και να αντιληφθεί τα πραγματικά αίτια της κατάρρευσης.

Σε κάθε περίπτωση η ηχηρή αποχώρηση του πολιτευτή συνιστά ένα ακόμη από τα πολλά δείγματα που φανερώνουν εικόνα αποσύνθεσης στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα αυτά στην τελική ευθεία προς τη δεύτερη και πιο κρίσιμη κάλπη, που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις, και ενώ αναμένεται ανάλογη συνέχεια με νέες αποχωρήσεις απογοητευμένων μελών και στελεχών μετά την 25η Ιουνίου.

Ο κ. Πάπουτσας υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του κόμματος και αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο και πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν αντικαταστάτη του για να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο. Σχετικά με την επιστολή του πρώην υποψήφιου βουλευτή ενημερώθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα καλύψει την πέμπτη θέση που μένει κενή στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου.