«Η ΝΔ είναι η μοναδική παράταξη που κατέθεσε ρεαλιστική πρόταση, τον Ιούνιο οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν κυβέρνηση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔΒασίλης Σπανάκης. Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται σε θέματα φορολογίας. Τόνισε πως εάν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η ανεργία και θα ξεπαγώσουν οι τριετίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ήταν μια μεγάλη νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά αλλά είναι μεγάλη και η πολιτική ευθύνη γιατί αυτή τη στιγμή η ΝΔ αποδείχτηκε ότι ήταν η μοναδική παράταξη που κατέθεσε ρεαλιστική πρόταση, υλοποιήσιμη, εφαρμόσιμη. Να μην ξεχνάμε ότι στις 25 Ιουνίου ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Βλέπουμε μια πλήρη ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τα τελευταία 24ωρα και στα θέματα της φορολογίας και πλειοδοτούν ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους.

Εμείς εκ νέου ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί και να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Δηλαδή εμείς μειώσαμε 50 και πλέον φόρους την πρώτη τετραετία και λέμε εμπιστευτείτε μας για να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, εμπιστευτείτε μας για να έχουμε πολιτική σταθερότητα. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή επενδυτές, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων που ακούνε αυτή τη στιγμή εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ να λέμε ότι θα φορολογήσουμε τις γονικές παροχές, θα αυξήσουμε το φόρο στα μερίσματα, θα φορολογήσουμε επιχειρήσεις αλλά δεν ξέρουμε ποιες επιχειρήσεις...ας είμαστε αυτές τις ώρες σοβαροί.

Εμείς σεβόμαστε την ελληνική οικογένεια, σεβόμαστε την ελληνική περιουσία, σεβόμαστε την επιχειρηματικότητα θέλουμε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Στο πλάνο μας είναι ότι αν αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας θα μειωθεί η ανεργία κάτω από 10% και θα μπορέσουμε να έχουμε ξεπάγωμα των τριετιών, δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό για αυξήσεις μισθών και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και πολύ περισσότερο εμείς αυτό το οποίο κερδίσαμε την τετραετία ήταν ότι η χώρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη κέρδισε την αξιοπιστία προς κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με αφορμή την επικείμενη λήξη της ασφαλιστικής ικανότητας 800 χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι: Το θέμα της κινδυνολογίας είναι στην καθημερινή ατζέντας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική στο τι θα εφαρμόσουμε την επόμενη μέρα και δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία της κινδυνολογίας που προσπαθεί να σπείρει η αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει λόγος για καμία ανησυχία γιατί αυτή η κυβέρνηση και ακούει και πράττει και την τετραετία που πέρασε δεν είχαμε γεγονότα στα οποία κάποιος να ένιωσε ότι υπάρχει μια ανασφάλεια. Αυτή τη στιγμή επειδή δεν υπάρχει νομοθετικό έργο γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο αυτά θα τα δούμε με τη νέα Βουλή.

Ο κ.Κατρούγκαλος είπε την αλήθεια, είπε στην τηλεόραση αυτό το οποίο λεει και στην Κουμουνδούρου. Υπάρχει το εξής πρόβλημα και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ, στο δε ΠΑΣΟΚ το κάθε στέλεχος λεει κάτι διαφορετικό για την φορολογική πολιτική, στο δε ΣΥΡΙΖΑ ο ένας μιλάει για φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο άλλος μιλάει για τοπικά νομίσματα, ο άλλος μιλάει ότι ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει τον φράχτη στον Έβρο άρα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να τα βρουν μέσα στις ίδιες τους τις παρατάξεις. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή έχει έναν καλό τιμονιέρη , έχει πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η τετραετία έχει έναν υπεύθυνο πολιτικό και ζητάμε ανανέωση της λαϊκής εντολής. Είμαι αισιόδοξος ότι θα εξασφαλίσουμε την αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου όμως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, η κάλπη θα είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει. Και καλούμε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα να εμπιστευτεί την παράταξη εκείνη που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, χαμηλότερη φορολογία, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, σεβασμό στην ελληνική οικογένεια, σεβασμό στην ελληνική ιδιοκτησία.