Τα βαριά ονόματα του στελεχιακού της δυναμικού επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία εν όψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, με το επιτελείο της Πειραιώς να έχει επιλέξει 48 στελέχη της πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα αναλάβουν να περιοδεύσουν σε ολόκληρη την επικράτεια, μεταφέροντας από τον Έβρο έως την Κρήτη το προεκλογικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Να σημειωθεί ότι η Αττική και ο Νομός Θεσσαλονίκης (Α' και Β' περιφέρεια), αντιμετωπίζονται από την Πειραιώς ως ξεχωριστές «οντότητες» στον σχεδιασμό και «τρέχει» ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεων από τα στελέχη και τους υποψηφίους της «γαλάζιας» παράταξης.

Βάσει του σχεδιασμού της Πειραιώς ένα ειδικό πλάνο υπάρχει για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένεται να βρεθούν το επόμενο 20ήμερο πρωτοκλασάτα στελέχη και προβεβλημένοι υποψήφιοι με περισσότερο «δεξιά χαρακτηριστικά», ούτως ώστε να συσπειρώσουν περαιτέρω την εκλογική βάση της Ν.Δ. και βέβαια να περιορίσουν διαρροές ψηφοφόρων στα δεξιά της Ν.Δ.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή - Επιστρατεύονται πρωτοκλασάτα στελέχη 

Ιδιαίτερο μέρος στον στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για την επαναληπτική κάλπη έχει η Ροδόπη, που αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» για την κεντροδεξιά παράταξη στον εκλογικό χάρτη, μια και αποτελεί τη μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας όπου η Ν.Δ. ηττήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την πρωτιά.

Ειδικότερα, το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου «έγραψε» 27,06% για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 33,18%, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως των έξι μονάδων συγκριτικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2019.

Επομένως, η «ροζ» Ροδόπη θα βρεθεί στο «μάτι» της Πειραιώς, που έχει επιλέξει για τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια περιοδείες από στελέχη που γνωρίζουν καλά την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς το πρόσφατο αποτέλεσμα της κάλπης φαίνεται να επηρέασε η ψήφος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Έτσι το επόμενο διάστημα στη Ροδόπη θα περιοδεύσουν η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, που θα επισκεφθεί τον νομό στις 9 Ιουνίου, και θα ακολουθήσει στις 16 Ιουνίου επίσκεψη από τον πρώην υπουργό και υποψήφιο στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κωστή Χατζηδάκη και τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο στις Σέρρες Τάσο Χατζηβασιλείου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Κομοτηνή θα αποτελέσει έναν από τους τελευταίους σταθμούς του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, με την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. στην περιοχή να ενισχύει ακόμη περισσότερο την εκλογική προσπάθεια του κόμματος να βάψει «γαλάζιο» και το εναπομείναν κομμάτι του χάρτη.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές στη Ροδόπη θα βρεθούν οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας. Για την επικείμενη επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε γράψει πρώτα η στήλη insider της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός θα επιστρατευτεί προκειμένου να αξιοποιήσει τις ισχυρές και διαχρονικές γνωριμίες του στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας.