Με στόχο να προβληθεί το κυβερνητικό έργο στην περιοχή ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και υπ. Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο τέως Υπουργός Οικονομικών (και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας) Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησαν περιοδεία στην Ροδόπη.

Στο κλιμάκιο που επισκέφτηκε τους Δήμους Μαρωνείας -Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, μετείχαν υποψήφιοι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης , Φάνης Κωφίδης και Όμηρος Τσάπαλος.
____________________2

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συνοδευόμενοι , πολιτευτές της περιοχής και στελέχη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, συναντήθηκαν με επαγγελματίες και πολίτες και επικοινώνησαν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ενώ έγινε συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής αλλά και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες.
____________________6

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνομιλία που είχε με κατοίκους, εξήρε την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, για την οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο και τους κάλεσε να «μην αφήνουμε τίποτα να παρεμβαίνει σε αυτή την ωραία συνύπαρξη».
____________________5

Ακολούθησε επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος έθεσε τον προβληματισμό του ότι δεν θέλει να βλέπει τη Θράκη να ερημώνει και ότι επιθυμεί την ανάπτυξη της περιοχής με βάση τις δυνατότητές της. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για την «ισονομία και ισοπολιτεία» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την δεκαετία του ’90 για τη μειονότητα της Θράκης. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην μειονοτική συνοικία της οδού Φιλιπουπόλεως.
____________________1

Άριστος γνώστης της εξωτερικής πολιτικής, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με ισχυρές και διαχρονικές γνωριμίες και στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας, ο κ. Αβραμόπουλος, που επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επικοινωνήσει σωστά τα μηνύματα της παράταξης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Η ελληνική πολιτεία είναι δημοκρατική και στέκεται με σεβασμό απέναντι σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα εδώ που υπάρχει η κοινή ρίζα καταβολής. Η E, σεβόμενη πάντα τη συνθήκη της Λωζάννης, έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για την περιοχή και τους πολίτες της, και για τα δύο σύνοικα στοιχεία. Η ισονομία αλλά και η αποδεδειγμένη παροχή ίσων ευκαιριών αποτελεί πάγια πολιτική της. Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα προεκλογικά, δεν είμαστε εδώ για να επηρεάσουμε αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας. Ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στη μουσουλμανική μειονότητα, που μαζί με τους χριστιανούς αδελφούς σας, σας ενώνει το κοινό μέλλον, οι κοινές αγωνίες και τα κοινά όνειρα, συνεπώς η κοινή συνείδηση. Μην αφήνουμε τίποτα να παρεισφρήσει που να σπέρνει διχόνοιες, οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν. Μας ενώνει ένα κοινό μέλλον στο οποίο χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα πορευτούν μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης στην αγκαλιά της δημοκρατικής πατρίδας μας».