Για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Τουρκία και για τις σχέσεις με την Ελλάδα μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την «έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας: «Όσο υπάρχει κρίση στην περιοχή θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Ο ρόλος της Τουρκίας, έρχεται να δέσει με την κρίση στην περιοχή».

Για την επόμενη μέρα στην Τουρκία μετά τις εκλογές και το νέο σχηματισμό κυβέρνησης από τον Ερντογάν, τόνισε πως: «Επιχειρεί ολική επαναφορά στο διεθνές σκηνικό με σκοπό να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο. Ο Φιντάν έχει μια εμπειρία από το παρελθόν, είναι έμπιστος σε αυτήν τη θέση όπως έμπιστος είναι και ο Ιμπραήμ Καλίν».

Επίσης, σχολίασε πως στη νέα κυβέρνηση μπήκαν πιο «έμπιστοι» άνθρωποι του Ερντογάν, ένα «επιτελείο που αποτελείται από νομιμόφρονες στον ηγέτη Ερντογάν».

Παράλληλα εκτίμησε πως η Άγκυρα θέλει να στραφεί προς τη Δύση ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε πως ο Ερντογάν «ανοίγει ένα νέο παράθυρο φιλίας» και «ας μην χάσουμε την ευκαιρία, για ηρεμία στο Αιγαίο και σταθερότητα».