Την ανάδειξη του προγράμματος και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με κάθε τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες και να αποδομήσει το βασικό αφήγημα της ΝΔ, ότι δεν είναι κοστολογημένο, δηλαδή αξιόπιστο. Η Κουμουνδούρου ρίχνει το βάρος της στη θεματική εκδήλωση για την οικονομία με τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Όραμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας. «Μια Ελλάδα με άμβλυνση των ανισοτήτων, αύξηση εισοδημάτων, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αντιμετώπιση της βραδυφλεγούς βόμβας του ιδιωτικού χρέους, αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους», όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου.

Τα επτά βήματα προβλέπουν: 

• Ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

• Ενίσχυση εισοδήματος και θωράκιση της αγοραστικής δύναμης.

• Ενίσχυση των εργαζομένων.

• Νέο, ισχυρό ΕΣΥ.

• Ενίσχυση δημόσιας Παιδείας.

• Ασφάλεια.

• Προστασία πρώτης κατοικίας.

Τα βασικά σημεία γι' αυτά τα επτά βήματα θα εξειδικεύσουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην αντεπίθεση για το πρόγραμμα

Η Κουμουνδούρου πέρασε χθες στην αντεπίθεση, επικαλούμενη τη δήλωση Βορίδη ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άνευ της συναίνεσης των κομμάτων δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση προγράμματος και έκαναν λόγο για πλαστογραφία Σκέρτσου, προκειμένου όχι μόνο να απαξιώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να στηρίξει, όπως έλεγαν, την απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για πραγματική σύγκριση των δύο αντιπαρατιθέμενων προγραμμάτων.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε, όπως σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη διακομματική επιτροπή, στην οποία η ΝΔ, σε πλήρη αντίθεση με όσα προεκλογικά έλεγε ο κ. Μητσοτάκης για debate των δύο πολιτικών αρχηγών πριν από τις δεύτερες εκλογές, απέρριψε τον διάλογο των δύο.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να χρεώσει πολιτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη 6 δισ. έμμεσους φόρους, που είναι τα κέρδη που έχει αποκομίσει, όπως λέει, το κράτος από τον ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, οι έμμεσοι φόροι έφτασαν να αποτελούν το 60% των εσόδων του Δημοσίου.

Αλλαγές στα συνθήματα

Ήδη πάντως είναι εμφανείς οι αλλαγές στην επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από το ύφος στις ομιλίες και τα επιλεγμένα στελέχη για την προβολή στα μίντια, άλλαξαν και τα συνθήματα και από το «Δικαιοσύνη παντού» η Κουμουνδούρου κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές με διπλό σύνθημα: «Δίκαιη κοινωνία - Ευημερία για όλους». Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα προβληθεί τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media και επελέγη ως γέφυρα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του.

Όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επικοινωνιακή ομάδα, με τη «Δίκαιη κοινωνία» θα προβληθούν οι δεσμεύσεις για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και ισότιμη πρόσβαση, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την προστασία της πρώτης κατοικίας, των εργαζομένων, τη στήριξη της δημόσιας Παιδείας και τη στήριξη των γυναικών και των νέων ζευγαριών.

Η «Ευημερία για όλους» αφορά την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων και τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.