«Στοχεύουμε στην αύξηση της εκλογικής μας επιρροής», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη. 

Τόνισε πως υπάρχουν διαφωνίες της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και ανέφερε πως χρέος του Κινήματος είναι να αποτελέσει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Υπογράμμισε ακόμα ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει τρίτες εκλογές, θα πρέπει να απευθυνθεί σε βουλευτές και κόμματα με μεγαλύτερη πολιτική γειτνίαση.


Ολόκληρη η συνέντευξη της Μ. Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείσα αν στεναχωρήθηκε που έμενε εκτός Βουλής ο κ. Λοβέρδος

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Ασφαλώς και θα αγωνιστούμε όλοι όχι μόνο για δεύτερη έδρα στο βόρειο τομέα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Στοχεύουμε στην αύξηση της εκλογική μας επιρροής άρα ο αγώνας είναι ανοιχτός για αυτό και είναι μέρες μεγάλου τρεξίματος.

Αναφορικά με τις αιχμές του κ. Μητσοτάκη για το ΠΑΣΟΚ

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Θα διαφωνήσω με τους ισχυρισμούς και τους χαρακτηρισμούς του Πρωθυπουργού. Θέλω να θυμίσω σε σχέση με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που αφορά το ΠΑΣΟΚ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δώσαμε αυτή τη μάχη. Αναφέρομαι καταρχήν σε όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις που το τελευταίο δεκαπενθήμερο ξεκινούσανε όλες από μονοψήφιο νούμερο για το ΠΑΣΟΚ. Θέλω επίσης να θυμίσω ότι η ρητορική και των δύο κομμάτων επί της ουσίας είχαν έναν μονομέτωπο αγώνα κατά του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχαν συμπληγάδες για το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ βγήκε όρθιο και πολύ ενισχυμένο γιατί 220 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι δεν είναι μικρό πράγμα και επίσης θα έλεγα ότι είναι το πιο ηχηρό και το πιο αισιόδοξο μήνυμα για εμάς η πολύ μεγάλη απήχηση και η ενίσχυση στους νέους ψηφοφόρους.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Από τις πρώτες εκλογές δημιουργήθηκε ένας καταιγισμός μιας προσπάθειας συμπίεσης και υφαρπαγής ψήφων από το ΠΑΣΟΚ τόσο από τα Αριστερά όσο και από τα Δεξιά. Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας. Τη χαοτική διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση εμείς την αποδίδουμε στο μεγάλο έλλειμμα στην αντιπολίτευση στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα σε ότι αφορά το πολιτικό ανάχωμα απέναντι σε μια παράταξη με την οποία εμείς έχουμε πολύ σοβαρές και ουσιαστικές διαφωνίες. Για παράδειγμα το θέμα του ΕΣΥ το οποίο αυτή η κυβερνηση επέλεξε αυτή η κυβέρνηση με ένα νόμο και ένα άρθρο να καταργήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και επέλεξε συνειδητά να υποχρηματοδοτήσει ενώ υπήρχαν εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Άρα εμείς απέναντι και μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα έχουμε ένα χρέος να είμαστε αξιόπιστη, προγραμματική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ερωτηθείσα αν θα συνεργαζόντουσαν με τη ΝΔ

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Είναι σαφές όμοροι χώροι, πιο όμοροι χώροι στη ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν. Είναι πιο όμορος ο χώρος του κόμματος του κ. Βελόπουλου από ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να σύρει τη χώρα σε τρίτες εκλογές ας απευθυνθεί σε παρατάξεις και βουλευτές με τους οποίους υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική γειτνίαση απ’ ότι υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ.

Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Εμείς λέμε ότι σε ότι αφορά το συνταξιοδοτικό ζήτημα το ΠΑΣΟΚ προϋπολογίζει 1 δις 130 εκ. που αφορούν τις 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 01/01/24 και τις διορθωτικές κινήσεις στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. 1 δις 200 εκ. για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. 450 εκατομμύρια που είναι η μείωση του φόρου εργασίας με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια μονάδα για κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα έχουμε τις δεσμεύσεις μας σε ότι αφορά την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, και τις δεσμεύσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης σε αντίθεση με το 2% που δεσμεύει η κυβέρνηση εμείς λέμε 8 με 10% για το ΕΣΥ με ένταξη των υγειονομικών και των γιατρών στα βαρέα ανθυγιεινά.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για 25% αύξηση των μισθών την επόμενη τετραετία ενώ το πρόγραμμα που έδωσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή περιλαμβάνει αυξήσεις 13%. Άρα έχουμε μια απόκλιση να λεει 25% στο εθνικό ακροατήριο και να δεσμεύεται για 13% στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Εμείς σε κάθε περίπτωση είπαμε ότι θα ήταν χρήσιμο το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλή να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων.