«Είμαι κουρασμένος, ούτε ο covid άντεξε τους ρυθμούς μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο covid είναι ακόμα εδώ, όχι ως πανδημία, αλλά πιστεύω ότι θα εμβολιαζόμαστε, κυρίως για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, μία φορά τον χρόνο», δήλωσε στην αρχή της συνέντευξης στο MEGA και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τη νόσησή του πριν από λίγες μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι πέρασε covid με ήπια συμπτώματα.



«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα οδηγηθούμε σε τρίτες εκλογές»

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ερωτηθείς αν αισθάνεται άτρωτος με το προβάδισμα που έχει, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Άτρωτος σίγουρα δεν αισθάνομαι. Κάθε εκλογική διαδικασία είναι καινούργια. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν. Το υψηλό ποσοστό αυξάνει και τη δική μου ευθύνη για να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά ώστε να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Σίγουρα δεν είναι λευκή εντολή. Δεν μπορούμε να πάμε χαλαρά στις κάλπες», 

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν το σύστημα της απλής αναλογικής. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την περίπτωση να πάμε σε τρίτες κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «αν ίσχυε η ενισχυμένη εκλογή θα υπήρχε κυβέρνηση. Την απλή αναλογική δεν την επιλέξαμε εμείς, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση και έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί, δεν υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας. Έτσι, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πάμε νομοτελειακά σε νέες εκλογές».



«Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ νέο ΕΣΥ»

Για το ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πρέπει να λύνουμε προβλήματα, ο πολίτης μας εμπιστεύεται για να λύνουμε θέματα που τον απασχολούν, όπως οι μισθοί και το ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί, δεν πάμε σε εκλογές χαλαροί. Το είχα πει πολύ πριν έρθουν στη δημοσιότητα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Πριν από τις πρώτες εκλογές παρουσίασα το σχέδιό μας για το νέο ΕΣΥ με προσλήψεις, προληπτικές εξετάσεις, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων».

«Σήμερα βρέθηκα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και εκεί δείχνει ότι το ΕΣΥ όταν θέλει μπορεί. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ νέο ΕΣΥ», επισήμανε.



«Οι δημοσιογράφοι έκαναν δύσκολες ερωτήσεις στο debate»

Για το debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι έκαναν δύσκολες ερωτήσεις. «Πρέπει να μας στριμώχνουν. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα», δήλωσε σχετικά.

«Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να επιβεβαιωθεί. Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει και ξεχωριστό debate μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα.

«Το debate γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θα γίνουν σοφότεροι. Δεν περιμένουν να μάθουν κάτι καινούργιο αν δουν ένα debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.



«Ήμουν πάντα καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στα social media και το TikTok, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούμε με έναν καινούργιο τρόπο να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές μας». «Οι νέες μάς ψήφισαν για θέματα δικαιωμάτων, για τις δουλειές, το χαίρομαι πολύ το tiktok , εκεί μπορώ να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω πλάκες», είπε χαρακτηριστικά.



Αμέσως μετά μίλησε για τα σχολικά του χρόνια λέγοντας: «Ήμουν πάντα ένας καλός μαθητής αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας. Έκανα τα σπορ μου, ήμουν αρκετά κοινωνικός και στο σχολείο κάναμε όλα όσα κάνουν τα παιδιά για να περνάνε καλά. Έχω κρατήσει φιλίες από το σχολείο».



«Ηθελα να περάσω καλά στην εφηβεία, αλλά δεν ήθελα να εκθέσω και τον πατέρα μου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον πατέρα του. «Από μικρός είχα την αίσθηση της ευθύνης. Ηθελα να περάσω καλά στην εφηβεία, αλλά δεν ήθελα να εκθέσω και τον πατέρα μου. Ημουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός, κάναμε βόλτα, μπορεί να είχαμε καταναλώσει και λίγο αλκοόλ. Τότε ήρθε μία κυρία και μου είπε "υπογράφετε να μη γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο" και της απαντάω βεβαίως. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε ο πατέρας μου και μου λέει ''υπέγραψες να μη γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο;''», είπε.



«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά κι εγώ και η Μαρέβα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τη σχέση του με τα παιδιά. «Έχουμε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά κι εγώ και η Μαρέβα. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να μιλήσουν στους γονείς τους. Τα παιδιά είναι πολύ ανοιχτά μαζί μου. Είμαι πολύ περήφανος στη ζωή μου για τα παιδιά μου. Κάθε γονιός θέλει να εκπληρώσει αυτή την αποστολή όσο καλύτερα μπορεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Μου αρέσει ότι μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους. Έρχονται συχνά και μου λένε αυτό δεν γίνεται, πρέπει να το φτιάξεις. Προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω για το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Στην κριτική αντιδρώ καλύτερα απ' ό,τι αντιδρούσα στο παρελθόν»

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε: «Στην κριτική αντιδρώ καλύτερα από ό,τι αντιδρούσα στο παρελθόν. Με αυτό που γίνεται στα social media με τα χυδαία σχόλια δεν ασχολούμαι. Την καλοπροαίρετη κριτική τη δέχομαι. Και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου είναι αυστηροί κριτές, ιδιαίτερα στα θέματα της συμπεριφοράς. Καμία έπαρση, καμία αλαζονεία».

«Με τη Μαρέβα περάσαμε μεγάλες δυσκολίες»

Για τις δυσκολίες που έχει περάσει με τη σύζυγό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Με τη Μαρέβα περάσαμε μεγάλες δυσκολίες. Τις ξεπεράσαμε με το να μη χρεώσουμε μόνο ο ένας στον άλλο τις δυσκολίες της σχέσης. Πρέπει να μπορείς να ξεπεράσεις την πίκρα και να ρίξεις το βάρος στα παιδιά. Δώσαμε χρόνο στον χρόνο, δεν είπαμε βαριές κουβέντες και τώρα είμαστε καλύτερα παρά ποτέ».

«Κάθε σχέση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Πριν πάρεις οριστικές αποφάσεις πρέπει να δίνεις χρόνο. Δεν συνεπάγεται πως μία άλλη λύση, οριστική, όπως το διαζύγιο, θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο. Χρειάζεται να πάρεις χρόνο με τον εαυτό σου. Για να ξεπεράσουμε την κρίση στον γάμο μας με τη Μαρέβα δουλέψαμε και με ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα θέματα της ψυχικής Υγείας είναι πολύ σημαντικά και δίνουμε πλέον μεγάλη σημασία. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν το buylling. Αυτό υπήρχε πάντα, απλώς τώρα μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά», πρόσθεσε.



«Προσπαθώ να έχω μια κανονική ζωή έξω από τη δουλειά μου»

Για την προσωπική του ζωή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να έχει μία κανονική ζωή έξω από τη δουλειά του. Το τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι προβλέψιμο. Μου αρέσει να αθλούμαι, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά τσακωνόμαστε για την ποδηλασία. Τις προάλλες με πήρε η Μαρέβα έξαλλη και μου λέει είδες τι έπαθε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, πήγε για ποδήλατο με τον γιο του και έπεσε».

«Δεν έχω μεταμφιεστεί για να βγω έξω. Ναι, έχω βάλει καπέλο και γυαλιά, αλλά είναι δύσκολο να μη με αναγνωρίζουν. Οταν όμως βγαίνω έξω, ντύνομαι χαλαρά, όπως όταν πηγαίνω στην Τήνο. Συνήθως με αναγνωρίζει ο κόσμος από τη φωνή. Μόνο στο εξωτερικό μπορώ να βγω να περπατήσω χωρίς να με αναγνωρίσει κόσμος», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Το παρατσούκλι μου είναι "Κούλης"»

Ερωτηθείς αν έχει κάποιο παρατσούκλι, απάντησε: «Πέραν του Κούλης, όχι. Προσωπικά δεν ξέρω πώς βγήκε. Αλλά έχω στοχοποιηθεί, όμως η κάλπη απέδειξε πως ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην τοξικότητα. Οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς να λύσουν τα προβλήματα. Μόνο βουβή δεν ήταν η εκλογική αναμέτρηση. Ο κόσμος δεν θέλει καβγάδες και τσακωμούς. Ο κόσμος θα σε ακούσει όταν του μιλήσεις για τις λεπτομέρειες των θεμάτων».


«Τώρα είμαι καλύτερος ομιλητής απ' ό,τι ήμουν πριν από 5 ή 10 χρόνια»

Ερωτηθείς αν προβάρει τις ομιλίες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Οχι, δεν το κάνω πια. Ο δημόσιος λόγος είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε. Τώρα είμαι καλύτερος ομιλητής απ' ό,τι ήμουν πριν από 5 ή 10 χρόνια. Παλιά ήμουν πολύ αγχωμένος».

«Ημουν 18 χρονών, είχα τελειώσει το σχολείο και θα πήγαινα πανεπιστήμιο, ούτε που φανταζόμουν τι θα γίνει σε 30 χρόνια. Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο να γίνω πολιτικός και σίγουρα όχι πρωθυπουργός. Από την εμπειρία του πατέρα είχα πικραθεί και είχα πει ότι η πολιτική δεν είναι για εμένα και γι' αυτό δούλεψα για 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Εμαθα τι σημαίνει να έχω προϊστάμενο, να είμαι στην ώρα μου, να είμαι συνεπής και να κρίνομαι για το αποτέλεσμά μου. Και για αυτό και λέω στα νέα παιδιά αν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, πρώτα να έχουν δουλέψει»,
δήλωσε επιπρόσθετα.

«Οταν πολιτεύτηκα πρώτη φορά το 2004 είχα ένα πλεονέκτημα λόγω ονόματος, όμως απέκτησα και πολλούς εχθρούς. Η πρώτη κάλπη ήταν σχετικά εύκολη, στη συνέχεια όμως τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Και υπήρχε και μία αντίδραση από την κοινωνία για τις πολιτικές οικογένειες. Μετά από 20 χρόνια στην πολιτική και 4 χρόνια ως πρωθυπουργός έχω πετύχει ο κόσμος να με κρίνει γι' αυτό που είμαι, γι' αυτό που κάνω»,
πρόσθεσε.

Τέλος, στην ερώτηση για το τι υπουργεία θα δίνατε στους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε: «Αυτό θέλει πολλή σκέψη, θα σου το απαντήσω στο TikTok, έχει πολύ ενδιαφέρον. Ζητώ δικαίωμα να το σκεφτώ και να επανέλθω».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δανάη Μπάρκα
5907516
5907517
5907520
5907519
5907524
5907525
5907527
5907528