Ειδικό σχέδιο για την ενίσχυση των ποσοστών της στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης καταρτίζει η Νέα Δημοκρατία, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, τη στιγμή που οι καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου επιβεβαιώνονται και από τοπικά στελέχη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να καλεί τον κ. Τσίπρα να δράσει και το θέμα να παίρνει πολιτική διάσταση άνευ προηγουμένου.

Πέραν του σκιώδους ρόλου που διαδραμάτισε το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας στις εθνικές εκλογές, το επιτελείο της Πειραιώς με «μπαράζ» περιοδειών και στοχευμένες δράσεις στον μοναδικό «ροζ» νομό του εκλογικού χάρτη θα επιδιώξει να ανατρέψει τους εκλογικούς συσχετισμούς, ρίχνοντας το βάρος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, που στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό της σε ολόκληρη την επικράτεια (27,06%), σημειώνοντας πτώση 10,78 μονάδες από το 2019.

Περιοδείες

Στις επόμενες δυόμισι εβδομάδες αναμένεται να βρεθούν στον νομό προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ με πλήρη γνώση της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με σκοπό να αξιοποιηθούν οι επαφές που διαχρονικά διατηρούν στη μουσουλμανική κοινότητα. Ενδεικτικό στοιχείο για τη βαρύτητα που προσδίδει το «γαλάζιο» επιτελείο στη Ροδόπη είναι πως η Κομοτηνή θα αποτελέσει έναν από τους τελευταίους σταθμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία.

Την αρχή των περιοδειών από τα στελέχη της «πρώτης γραμμής» στη Ροδόπη κάνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια της ΝΔ στα Χανιά, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα βρεθεί στον νομό, σήμερα, 9 Ιουνίου. Στο ίδιο πλαίσιο, μετά την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην περιοχή θα ακολουθήσουν στις 16 Ιουνίου ο τέως υπουργός και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη insider της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», στον νομό θα βρεθεί επίσης ο πρώην ΥΠΕΞ και υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ περιοδεία θα πραγματοποιηθεί και από τον τέως υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.