Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις επόμενες εκλογές, καθώς μια μικρή διαφορά στο ποσοστό της ΝΔ μπορεί να κάνει τη διαφορά για το μέλλον της χώρας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και  τον Σωτήρη Ξενάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες θα προσέλθουν να ψηφίσουν και δεν θα διακινδυνεύσουν η χώρα να μπει σε περιπέτειες.

Σημείωσε πως το τι θα γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που θέλουν να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό τους θέμα.

Τέλος, σημείωσε πως ένας από τους στόχους στην Υγεία είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ, κος Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

«Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Μια μικρή διαφορά στο ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα κάνει μεγάλη τη διαφορά στον τρόπο που θα προχωρήσει η χώρα το επόμενο διάστημα και οφείλουμε αυτό να το αναδείξουμε στους Έλληνες πολίτες με σεβασμό.

Το αποτέλεσμα στις προηγούμενες εκλογές διαμορφώνει μια κατάσταση όμως εδώ έχουμε μια καινούργια κάλπη, η κάλπη είναι άδεια, ξεκινάμε από την αρχή και οφείλουμε να αναδείξουμε στην ελληνική κοινωνία ποια είναι τα διακυβεύματα.

Μια μικρή διαφορά στο ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ μπορεί να κάνει πολύ ουσιαστική διαφορά σε ό,τι αφορά το μέλλον της χώρας, τη σταθερότητα της διακυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία θα τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις. Καλούμε τους πολίτες με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο να διαμορφώσουν συνθήκες σταθερής, ασφαλούς διακυβέρνησης για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη μέρα», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει προσέλευση πολιτών στις κάλπες, απάντησε: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι από την επικοινωνία μου με τους πολίτες είναι ότι οι πολίτες θα προσέλθουν και θα ψηφίσουν, διότι καταρχήν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι ένα προνόμιο που έχουνε η δυνατότητα να διαμορφώνουν και να επηρεάζουν τις εξελίξεις για το μέλλον τους και στις εκλογές θα αποφασίσουν ποιο είναι το μέλλον της χώρας μέχρι το 2027 τουλάχιστον.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θα διακινδυνεύουν η χώρα να μπει σε περιπέτειες, θα επιβεβαιώσουν την πολιτική επιλογή που έκαναν στο πρόγραμμα της ΝΔ και στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και εκείνο που διεκδικούμε είναι να την επιβεβαιώσουν με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο, να διευρύνουμε την απήχησή μας πάντοτε με άξονα την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των προτάσεών μας».

Στην ερώτηση γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με αυτούς που θέλουν να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κεφάλαιο που κυρίως απασχολεί αυτούς. Είναι ένα κεφάλαιο το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αυτοαναφορικότητα, και σε αυτές τις εκλογές όπως και στις προηγούμενες από μια έλλειψη εστίασης στα πραγματικά και στα μεγάλα και στα ουσιαστικά που αφορούν τους πολίτες.

Εμείς μέτωπο δεν έχουμε με κόμματα, μέτωπο έχουμε με τα προβλήματα και τις πολιτικές που αντί να εστιάζουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διακινδυνεύουν να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα γιατί έχουν τη βάση τους σε αντιλήψεις παρωχημένες και ως μοντέλα διακυβέρνησης και ως μοντέλα πολιτικής που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και που δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και στη διαμορφωμένη κατάσταση έτσι όπως τη βιώνουμε και στην πατρίδα μας και στον κόσμο σήμερα».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τη συζήτηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επισήμανε: «Δεν περιμέναμε αυτά τα πολύ τραγικά περιστατικά τα οποία αναδεικνύουν πόσο πιο επείγουσα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, από πριν είχαμε πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη παρουσίαση του προγράμματος ότι μια από τις τρεις βασικές μας δεσμεύσεις είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Το πρόβλημα του ΕΣΥ δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται μόνο με προσλήψεις, οι οποίες είναι απαραίτητες ή μόνο με το ένα ή μόνο με το άλλο χρειάζεται μια πολιτική προσέγγιση ψήγματα της οποίας είδαμε και κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας. Προφανώς οι προσλήψεις είναι απαραίτητες και για αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για ενίσχυση συνολικά του ΕΣΥ με 10.000 ανθρώπους σε αυτή μας την επόμενη τετραετία και μάλιστα πολύ σύντομα όπως επίσης έχουν δεσμευτεί και πολύ σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό υποδομών στο ΕΣΥ, επίσης πρέπει να δούμε και το ζήτημα των αποδοχών των γιατρών που είναι ένα βασικό ζητούμενο γιατί οι γιατροί δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για προσλήψεις που γίνονται στο ΕΣΥ.

Γίνανε βήματα την προηγούμενη περίοδο, σήμερα στο ΕΣΥ δουλεύουνε περισσότεροι άνθρωποι από το ’19, σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που δινόντουσαν το ’19, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα υγείας που ήθελε βελτίωση και πολλές κινήσεις ενίσχυσης εν κινήσει με μια πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση. Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας ενίσχυση και με κόσμο και με υποδομές και με παραπάνω χρήματα το επόμενο διάστημα έτσι ώστε οι υπηρεσίες του ΕΣΥ παντού, και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, να είναι αντίστοιχες των προσδοκιών και των απαιτήσεων που έχουν οι πολίτες».