Στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Τρίτης (13/06).

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις ενημερώσεις της ΝΔ για τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έγιναν δύο ενημερώσεις, η μία πριν τις εκλογές και η άλλη πριν ορκιστεί η κυβέρνηση.

«Υπήρξαν δύο ενημερώσεις. Η πρώτη ήταν λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και η δεύτερη μία ημέρα πριν αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έγινε με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.  Είχε γίνει σε επαρκές διάστημα για να ελέγξει η αξιωματική αντιπολίτευση το πρόβλημα αυτό. Ήταν με την διαβίβαση πληροφοριών όπως πρέπει να γίνεται. Εδώ μιλάμε για ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με ευθύνη. Η ευθύνη δεν είναι να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να μην αναζητάς και να μην κρίνεις τις αστοχίες λόγω επιπολαιότητας, λόγω μικροκομματικής σκοπιμότητας, αντιμετωπίστηκε από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο», είπε αρχικά.

«Την ενημέρωση λένε πως δεν την έλαβαν αλλά τα δικά τους στελέχη που φώναζαν δεν τα άκουγαν; Για τα μηνύματα που έφευγαν από κινητά και έλεγαν ‘’Οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκους’’ δεν ξέρουνε; Τις δηλώσεις και τις παρουσίες των στελεχών τους ούτε αυτά τα παρακολουθούσανε; Όλοι γνωρίζουν πως η Άγκυρα προσπαθεί χρόνια να εργαλειοποιήσει τη μειονότητα και αν την ελέγξει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση που κλείνει αυτή την κατεύθυνση. Το τουρκικό προξενείο δεν σταματά όμως. Στις εκλογές αυτό εντείνεται, πάντα γινόταν. Εμάς μας ενδιαφέρει τα πολιτικά κόμματα με τι στάση αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση», συμπλήρωσε.

«Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός»

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως η ΝΔ ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει πως οι εκπρόσωποι τους είναι εκπρόσωποι Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και δεύτερον, ζητάνε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ συγκεκριμένα, στις ενστάσεις και πληροφορίες δικών του στελεχών για τους βουλευτές της Ροδόπης.

«Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός αλλά μιλώ με γεγονότα. Όταν έχουμε απέναντί μας μία Τουρκία με πιο ισχυρό πλέον, τον Ερντογάν δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και για επιπόλαιες κινήσεις ή κινήσεις που υπαγορεύονται από άλλες σκοπιμότητες. Πιστεύει κανείς πως η ΝΔ το κάνει αυτό για λίγες χιλιάδες ψήφους; Εγώ βλέπω πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε πληροφορίες από κλιμάκια της ΕΥΠ. Μα είναι δυνατόν η κυβέρνηση να το έστησε; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνολικά ένα ζήτημα τοποθέτησης απέναντι σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα σε ό,τι αφορά τη θέση της χώρας απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η Άγκυρα απέναντί μας. Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται μία σειρά από πράγματα δείχνει πως δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτό έγινε όταν δεν ψήφισαν σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία, όταν δεν ψήφισαν την επέκταση της διάρκειας του χρόνου για την συμφωνία με τις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και αυτό γίνεται και τώρα με την ανοχή που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Θράκη. Αυτό δεν σημαίνει πως αμφισβητώ τον πατριωτισμό τους αλλά αυτή η πολιτική προσέγγιση σε μία χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι μία στάση εθνικά σωστή» σημείωσε. 

«Δεν είναι εθνικά ωφέλιμο να υπάρχουν φωνές που να λένε πως υπάρχει τουρκική μειονότητα»

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ξεκάθαρη απάντηση αλλά και από τους συγκεκριμένους υποψηφίους πως είναι βουλευτές εκπρόσωποι Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων.

«Δεν είναι εθνικά ωφέλιμο να υπάρχουν φωνές που να λένε πως υπάρχει τουρκική μειονότητα, όπως λένε κάποιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί. Το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το επιβάλλει στα στελέχη του γεννά τεράστια ερωτηματικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμά με το τουρκικό προξενείο.  Αυτή είναι πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τις κινήσεις και τη στάση τους» είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: