Για τις αλλαγές στις θέσεις των υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου μίλησε στο One Channel η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε, διαμόρφωσε τις λίστες ώστε να δημιουργηθεί μία κοινοβουλευτική ομάδα «που τέτοια άλλη δεν θα έχει υπάρξει».

Μετά τις τρεις αποχωρήσεις με καταγγελίες από υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρομοίασε τον επικεφαλής ενός κόμματος με τον προπονητή μιας ομάδας, ο οποίος κρίνει ποιος θα παίξει και ποιος θα μείνει στον πάγκο. Αφού υπενθύμισε ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι δεν συμμερίζεται την αγάπη για θέσεις που δεν κατέχουν.

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ μία αγάπη για τις θέσεις που δεν έχουμε καν. Ακόμα δεν έχει μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή και δεν δικαιολογείται σε κανέναν βέβαια να διαμορφώνει μια τέτοια προσδοκία. Κατά τα άλλα εγώ ως επικεφαλής παίρνω και πήρα την ευθύνη να διαμορφώσω τις λίστες. Τις διαμόρφωσα με κριτήριο να φτιάξουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που τέτοια άλλη δεν θα έχει υπάρξει. Είναι ένας προς ένας και μία προς μία, οι υποψήφιοι που έχουν τεθεί επικεφαλής, εγγύηση για τη δουλειά που θα γίνει και το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών. Είναι άνθρωποι που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν στάξει αίμα για να γίνει η Πλεύση Ελευθερίας σε πολύ δύσκολους καιρούς και είναι άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις και στη ζωή και στη διαδρομή τους», είπε, συγκεκριμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ήταν εξ αρχής γνωστό ότι θα διαμορφωθούν οι λίστες

«Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας που έχει και την ευθύνη, η ομάδα αυτή να πάει καλά. Και ο προπονητής της ομάδας μπορεί να αφήσει κάποιους στον πάγκο και αλίμονο εάν αυτοί, οι οποίοι θα μείνουν στον πάγκο επαναστατήσουν διότι έχουν άλλη άποψη για τη διαμόρφωση της ομάδας» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εν προκειμένω η διαμόρφωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας είναι δική μου ευθύνη και την αναλαμβάνω στο ακέραιο. Θα επιβεβαιωθούν οι επιλογές μου εφόσον συγκροτηθεί αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα και νομίζω ότι τα φαινόμενα αυτά που περιγράφονται δίνουν μάλλον και μία επιβεβαίωση ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έπρεπε να είναι σε μία θέση εκλογής, διότι είναι κατανοητό ότι μια κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορεί με το που θα εκλεγεί να αλληλοσπαραχτεί, ούτε βέβαια να ασχολείται ο καθένας με τη θέση, τα προνόμια και την προσδοκία του» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ήταν γνωστό ότι οι λίστες θα διαμορφωθούν από την αρχή και όλοι το γνώριζαν. Όπως ανέφερε, η πικρία των υποψηφίων είναι «κατανοητή» ωστόσο, ήταν «εξ αρχής γνωστό ότι θα διαμορφωθούν οι λίστες, όλοι ρωτήθηκαν αν ξανά θέλουν να είναι υποψήφιοι, όλοι ρωτήθηκαν να επιλέξουν περιφέρειες. Άρα όλοι ήξεραν και είχαν ενημερωθεί και ειδικά και προσωπικά ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες και δεδομένη η σειρά».