Για «κλείσιμο του ματιού» στο τουρκικό προξενείο στη σκιά που έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο action24,  η πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε τρία νομοσχέδια και για τα οποία υπήρξε αντίδραση από την Τουρκία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζει κανένα από αυτά.

«Έχουμε φέρει τρεις ρυθμίσεις. Έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τις Μουφτείες, αντέδρασε η Τουρκία. Έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τα Βακούφια της Ρόδου και της Κω, αντέδρασε η Τουρκία. Και έχουμε φέρει νομοσχέδιο για τα Ιεροσπουδαστήρια. Και στα τρία αντέδρασε η Τουρκία. Μαντέψτε τι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τα ψήφισε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως απευθυνόμενη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο που συμμετείχε στη συζήτηση.



«Φυσικά. Γιατι θεωρούμε ότι δεν επιλύουν τα προβλήματα της μειονότητας» απάντησε από την πλευρά του, ο κ. Τζανακόπουλος.

«Βλέπουμε ένα-ένα τα παραδείγματα όπου κάποιοι "κλείνουν το μάτι" στο τουρκικό προξενείο» σχολίασε η Νίκη Κεραμέως για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.