14 μέρες πριν τις εκλογές κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, η οποία τις τελευταίες μέρες είχε ως επίκεντρο την υγεία.

Προς «αναζωπύρωση» οδεύει για άλλη μια φορά και το «μέτωπο» της Ροδόπης, ύστερα και από την δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα για την στάση του στο θέμα.

Το «μέτωπο» της Ροδόπης

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου «ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου, που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, επιστρατεύοντας αυτήν τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ».

Μάλιστα, για το θέμα της Ροδόπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί αύριο με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

«Ενημερώθηκε πριν τις εκλογές ο Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε πριν τις εκλογές, ένα διάστημα ασφαλές για να μπορέσει να λάβει τις σωστές αποφάσεις. Γι’ αυτό δεν έχει και κανέναν λόγο να μπλέκει την υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αυτήν την υπόθεση που αφορά τον ίδιο και το κόμμα του», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας:

«Αφορά μια σειρά από περιστατικά και επεισόδια που, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως εθνική εξαίρεση, γιατί δεν είναι μόνο αυτό το τελευταίο περιστατικό αλλά μια σειρά από ζητήματα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προέταξαν αντί του εθνικού συμφέροντος, μιας εθνικά υπεύθυνης θέσης, το στενά κομματικό συμφέρον και αυτό φαίνεται ότι έκανε και στη Ροδόπη».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έλαβε ενημέρωση από τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ «σε μια ευαίσθητη περιοχή», «ζήτησε να ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως όφειλε. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα μπορούσε να γίνει από τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι ζήτημα του κ. Τσίπρα να λάβει τις αποφάσεις εκείνες που θα προστατεύσουν και το κόμμα του αλλά και την περιοχή από κινδύνους που υπάρχουν σε σχέση με τη φυσιογνωμία της μειονότητας αλλά και αναθεωρητικές απόψεις που υπάρχουν και υποστηρίζονται και από το τουρκικό προξενείο».

«Κόκκινη γραμμή»

Όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, «υπάρχει μια εθνική κόκκινη γραμμή την οποία την έχουν τηρήσει όλα τα κόμματα. (…) Ωστόσο, φαίνεται εδώ, ότι δεν έχουν λάβει τα σωστά μηνύματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν υποψηφίους για τους οποίους υπάρχουν πειστήρια, μηνύματα, που φαίνεται ότι δίνανε σαφή κατεύθυνση στους ψηφοφόρους, προς τα μέλη της μειονότητας, να ψηφίσουν τους συγκεκριμένους. Και αυτό ερχόταν από το τουρκικό προξενείο».

Αναφορικά με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία κατηγόρησε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «απείλησε τους πολίτες της Ροδόπης», ο Άκης Σκέρτσος είπε:

«Αποτελεί άλλη μια σπασμωδική και νευρική επίθεση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι άδικο να γίνεται η συζήτηση αυτή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο κ. Τσίπρας και οι δύο υποψήφιοι να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: ζητούν την ψήφο των πολιτών για να εκπροσωπήσουν την ‘τουρκική’ κατά αυτούς μειονότητα, ή τη μουσουλμανική. Πρέπει να τοποθετηθούν».

»Εμείς έχουμε μια πολύ καθαρή στάση. Δουλεύουμε για τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, για συνθήκες ισονομίας, ισοπολιτείας. Έχουμε προσφέρει πολλά σε αυτήν την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε».

«Έχουν γίνει διπλωματικές ενέργειες, έχουν μεταφερθεί μηνύματα μέσα από τα διπλωματικά κανάλια», για το συγκεκριμένο θέμα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Σταθερό χέρι στο τιμόνι»

Αναφερόμενος στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

«Η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ικανή να λάβει αποφάσεις και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει. Έχουμε σημαντικά προβλήματα να λύσουμε».

Σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες, ο ίδιος τόνισε πως αυτή η πόρτα έχει ήδη κλείσει από τα υπόλοιπα κόμματα.