Η συνάντηση που έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για το θέμα της Θράκης γίνεται προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να αναδείξει πόσο σοβαρό είναι το θέμα της μειονότητας για τα εθνικά συμφέροντα. 

Τα  στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η Πειραιώς και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν βάλει το θέμα αυτό στην προεκλογική ατζέντα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ιστορία. Ο Αλέξης  Τσίπρας σε συνέντευξη του επιτέθηκε μάλιστα εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα. «Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι' αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ευαίσθητα εθνικά θέματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι «μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρόνων, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ' όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 - 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι «η εν λόγω τακτική από την πλευρά της ΝΔ είναι άθλια εκτός των άλλων γιατί γίνεται μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι μπορούν να βάψουν όλη την Ελλάδα μπλε. Αδιαφορούν για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η στάση σε διεθνές επίπεδο αφού ελληνικά κόμματα εμφανίζονται να παρεμβαίνουν στα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στο “εκλέγειν και εκλέγεστε"», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν ότι «θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί το θέμα στους διεθνείς οργανισμούς».

Απόρρητες πληροφορίες

Παράλληλα επισημαίνουν ότι είναι πρωτοφανές τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  όσο και ο Ακης Σκέρτσος να υποστηρίζουν δημοσίως ότι έχει δοθεί φάκελος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

«Πού βρήκαν αυτά τα στοιχεία» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμπλέκει την ΕΥΠ η ΝΔ σε αυτή την ιστορία; Πώς μπορούν να επικαλούνται απόρρητες πληροφορίες όταν μέχρι πρότινος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι και στο παρελθόν υπήρχαν μειονοτικοί βουλευτές σε όλα τα κόμματα που μιλούσαν «για τουρκική μειονότητα αλλά το θέμα είχε αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα απο όλες τις πλευρές του κοινοβουλίου».