Πολυμέτωπος είναι ο αγώνας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, καθώς μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις 21 Μαΐου οι δημοσκοπήσεις εντοπίζουν φαινόμενα αποσυσπείρωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από την πολιτική αντεπίθεση στη ΝΔ, με στόχο να «απεγκλωβίσει» κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, επιτίθεται όλο και με μεγαλύτερη σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σειρά είχαν χτες οι σχηματισμοί προς τα αριστερά του, κυρίως η Πλεύση Ελευθερίας και το MέΡΑ25. «Κάθε ψήφος στις εκλογές στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ και την επιθυμία της την επόμενη ημέρα να μην έχει αντίπαλο», είπε χτες ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση με συνδικαλιστές και εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο Ίδρυμα Μχάλης Κακογιάννης.

Στόχος

«Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κατακερματισμό της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα», σημειώνοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι να κατευθυνθούν οι ψήφοι «οπουδήποτε αλλού εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην έχει ισχυρό αντίπαλο την επόμενη μέρα. Ας μην του κάνουμε το χατίρι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακροβατεί τις τελευταίες μέρες σε μια ακόμη πολιτική τακτική: από τη μία θέλει να σημάνει τη μάχη για ανατροπή του καταστροφικού για το κόμμα του πολιτικού αποτελέσματος της πρώτης εκλογής και από την άλλη να «αξιοποιήσει» την αγωνία κεντροαριστερών ψηφοφόρων λόγω της πλήρους πολιτικής επικράτησης της ΝΔ, θολώνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμά του: «Όποιος προοδευτικός πολίτης δεν θέλει να δει να εφαρμόζεται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ, πρέπει να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ», ανέφερε χτες ο Αλέξης Τσίπρας, σμειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη δύναμη που εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο απέναντι στην παντοδυναμία της ΝΔ, καθώς δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε συμπλήρωμα. Είναι κόμμα εξουσίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, με τις βολές κατά ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης να είναι διακριτές.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επί μακρόν στο πρόγραμμα του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πτυχή του, αξιοποιώντας και το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, για να καταγγείλει την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών στον χώρο της εργασίας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/6