Όπως σας ενημέρωσε η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεξάγει αυτές τις ημέρες έναν ιδιότυπο… διμέτωπο αγώνα: αφενός αγωνίζεται ώστε η Νέα Δημοκρατία να επαναλάβει τον εκλογικό άθλο της 21ης Μαΐου, φτάνοντας σε μία ισχυρή πλειοψηφία-αυτοδυναμία, αφετέρου φιλοτεχνεί -μαζί με έναν ολιγάριθμο πυρήνα εξ απορρήτων συνεργατών του- το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο, όπως μας έχει προϊδεάσει ο ίδιος, κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές.

Το υπουργείο Οικογένειας

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι έχει «κλειδώσει» η δημιουργία αυτοτελούς υπουργείου Οικογένειας, μέσω της μεταφοράς κατ’ ουσίαν αρμοδιοτήτων που μέχρι πρότινος υπάγονταν στους δύο υφυπουργούς Εργασίας, για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, το εν λόγω υπουργείο θα είναι ο πυλώνας γύρω από τον οποίο θα υλοποιηθούν πολιτικές για την αντιμετώπιση της «βόμβας» του δημογραφικού.

«Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» βοηθά με τον τρόπο του σε αυτή την κατεύθυνση και δεσμεύτηκε ότι «θα διπλασιάσουμε τα κονδύλια και από τα 10.000 θα πάμε στα 20.000 σπίτια».

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του παρατηρούσαν ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει -και το αποδεικνύει στην πράξη, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά- συγκεκριμένο σχέδιο για τις μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια η χώρα μας. Μάλιστα, σε ερώτηση για τα νέα πρόσωπα που ήδη έχουν εκλεγεί, αλλά και όσα… εκκολάπτονται από το κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε με νόημα ότι «η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή