Για το θέμα των μειονοτικών υποψηφιοτήτων στη Ροδόπη μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και σχολίασε ότι πρόκειται για «αποπροσανατολισμό χωρίς λόγο». 

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς από τον Γιώργο Κουβαρά αν υπάρχει λόγος απόσυρσης των συγκεκριμένων υποψηφίων ή όχι, απάντησε ότι «πιστεύω ότι γίνεται ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός. Έχει ανέβει πολύ ψηλά στη δημοσιότητα το θέμα, πιστεύω χωρίς να χρειάζεται.

Δεν υπήρχε λόγος και μόνο για το γεγονός ότι πάντα είναι γνωστό τοις πάσι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους κατοίκους της Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας, ότι πάντα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες το τουρκικό προξενείο, η τουρκική άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις, έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους παιχνίδια, τα αστικά παιχνίδια. Όπως δυστυχώς και από τη μεριά μας μια σειρά κυβερνήσεις στο παρελθόν, η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τη μειονότητα πάλι σε αντίστοιχα παιχνίδια. Λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο, να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα».