Στις «άγριες και προσωπικές επιθέσεις» που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα τόσο εκείνη όσο και ο σύντροφός της, με αφορμή τις προεκλογικές εξελίξεις στην Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA, δήλωσε συντετριμμένη για το ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως στο παρελθόν είχε αναλάβει μία υπόθεση προσφύγων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, όταν πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μαζί με την 5χρονη κόρη τους και το 40 ημερών μωράκι τους.

«Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να στοιβάζεσαι σε ένα σαπιοκάραβο για ένα καλύτερο μέλλον με τα παιδιά και τα μωρά σου», επισήμανε.

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχεται κανείς σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά, να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την προσφυγιά, έχουμε και τώρα πολλούς ανθρώπους που λένε "θα μείνω ή θα φύγω από τη χώρα;", όχι με τις ίδιες συνθήκες βέβαια. Σημαντικό είναι να κρατάμε την ανθρωπιά μας και να ζητάμε από την πολιτεία να βρει λύσεις», συμπλήρωσε.


«Δέχτηκα άγρια, προσωπική επίθεση»

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τις αποχωρήσεις στελεχών της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και τις καταγγελίες που ανέφεραν αλλαγές στις λίστες του κόμματος.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως οι επιθέσεις είχαν στόχο να χτυπήσουν την προσωπικότητά της, ενώ η ίδια υπογράμμισε πως ανέκαθεν πορευόταν με καθαρότητα, διαφάνεια και ευθύτητα.

«Είναι μία επίθεση που έγινε σε μένα, άγρια, προσωπική. Δέχτηκα μία επίθεση ως γυναίκα και ως γυναίκα αρχηγός κόμματος. Επιχειρήθηκε μία σύγχυση της προσωπικής μου ζωής με το κίνημά μας. Έγινε μία κανιβαλιστική επίθεση στον σύντροφό μου, Διαμαντή Καραναστάση, που είναι ο άνθρωπος που έχει σηκώσει στην πλάτη του την Πλεύση Ελευθερίας. Είναι εκείνος που στις δυσκολίες βρήκε ιδέες και δημιούργησε πρωτοβουλίες. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει την ψυχή του εδώ και 7 χρόνια», επισήμανε.

«Αυτή η αγριότητα, η ανθρωποφαγία που έγινε και στο δικό μου πρόσωπο και στου Διαμαντή, παραγνωρίζει ότι είμαστε άνθρωποι, έχουμε οικογένειες. Μπορεί να μην έχω παιδιά, αλλά τα παιδιά του Διαμαντή είναι σαν παιδιά μου», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η κόρη του συντρόφου της έγινε δέκτης των επιθετικών σχολίων που γράφονταν για τον πατέρα της και απενεργοποίησε τα social media της.

Για τον Σπύρο Μπιμπίλα ανέφερε πως είναι τιμή της να μπει στην Πλεύση Ελευθερίας, καθώς έχει δώσει μεγάλους αγώνες για τους ηθοποιούς ως πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε ως εμψυχωτική και παρηγορητική την αγάπη τους κόσμου και υπογράμμισε πως η επίθεση που δέχτηκε δεν αποδυνάμωσε την Πλεύση Ελευθερίας.

Τέλος, σημείωσε πως από εδώ και στο εξής θα προχωρεί με αγάπη και πίστη προς τους ανθρώπους.

Το μήνυμά της, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο: «Η αγάπη θα νικήσει».