Ο «ημι-πιτσιρικάς» με το μαλλί αφάνα, που μαζί με ακόμη μία σύντροφό του αποδοκίμασαν χθες στην Καλαμάτα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ναυάγιο στην Πύλο, είναι κορυφαίο στέλεχος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του καθηγητή Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ, Μιχάλη Σπουρδαλάκη. Και λέμε «ημι-πιτσιρικάς», διότι κοντεύει να φτάσει τα χρόνια του Χριστού.

Βέβαια τα ελληνικά του μάλλον δεν τα διδάχτηκε από τον καθηγητή πατέρα του, αλλά από τον αρχηγό του κόμματος, Α. Τσίπρα, καθώς στη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κατηγόρησε για «τυμβοθηρία». Λέξη που είχε χρησιμοποιήσει και ο Α. Τσίπρας μετά την τραγωδία στο Μάτι. Αμέσως μετά βρήκε τη σωστή λέξη, μιλώντας και για «τυμβωρυχία». Το ακτιβιστικό ανδραγάθημα των «ημι-πιτσιρικάδων» του ΣΥΡΙΖΑ επαινέθηκε δεόντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από «συντρόφους» της ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματος, που ένιωσαν περήφανοι για το «ντου» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί ανακάλεσαν στη μνήμη τους τις ένδοξες στιγμές από την περίοδο των «Αγανακτισμένων», εκφράζοντας την «ασέβειά» τους και πάλι στον θεσμό του Προέδρου. Και αναφερόμαστε στον Κάρολο Παπούλια, που τον είχαν υποχρεώσει σε φυγή από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Επικρότησε την ενέργεια ο Νίκος Φίλης

Την ενέργεια των «ημι-πιτσιρικάδων» του ΣΥΡΙΖΑ, να αποδοκιμάσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, έσπευσε να επικροτήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, θεωρώντας πως με τα όσα της έσυραν την «αποστόμωσαν». «Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι υποκριτικές οι δηλώσεις ''ανθρώπινης συμπαράστασης'' για την τραγωδία, που τελικά δεν είναι παρά ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Και είναι κατανοητή η αγανάκτηση των πολιτών, ανάμεσά τους νέα παιδιά, στους οποίους απευθύνθηκε για ‘‘διάλογο’’ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις» ανέφερε και πρόσθεσε: «Για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της εποχής, η μετανάστευση, χρειάζονται νόμιμοι και ασφαλείς δρόμοι. Όχι ‘‘τείχη’’, βίαιες επαναπροωθήσεις και υγροί τάφοι. Όχι μετατροπή του ευρωπαϊκού Νότου σε φυλακή ψυχών».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 15/6