Σε αδιέξοδο φαίνεται πως κατέληξε η συνεδρίαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αφού μετά τη συμφωνία για την αναβολή του debate που είχε ορισθεί για σήμερα, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για νέα μέρα.

Ειδικότερα, η ΝΔ πρότεινε η τηλεμαχία να διεξαχθεί το Σάββατο, καθώς είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή διακαναλική συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να γίνει την Κυριακή και κατηγόρησαν τη ΝΔ για το αδιέξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επισήμανε πως τη διακαναλική συνέντευξη μπορούσε να την κάνει άλλη μέρα, ωστόσο προτιμά ο κ. Μητσοτάκης τον μονόλογο από τον δημόσιο διάλογο.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό debate.

Στον διάλογο που ακολούθησε, συμπλήρωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, η ΝΔ πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή, ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα.

«Όλοι συμφώνησαν, πάντως, ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει τηλεμαχία, δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές», κατέληξε ο κ. Σταυριανουδάκης.