Τη συμμετοχή του Θεοδόση Πελεγρίνη ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών με την παράταξη του κ. Γιώργου Πατούλη παρουσίασε ο ίδιος ο περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο κ. Πελεγρίνης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2015-2016. 

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική με μια σημαντική προσωπικότητα όπως ο κ. Πελεγρίνης. 

 «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην παράταξή μας τον πανεπιστημιακό Θ. Πελεγρίνη. Η εμπειρία του σε σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως του υφυπουργού και πρύτανη μπορεί να ενισχύσει την ομάδα μας που έχει ως όραμά της να πάει την Αττική ακόμα πιο ψηλά», επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε για να πάει η Αττική ακόμα ψηλότερα. Με στρατηγικό σχέδιο, όραμα και με νέους συνεργάτες συνεχίζουμε τον αγώνα για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, την επιστημονική, την πολιτιστική ταυτότητα και την αναπτυξιακή πορεία της Αττικής. Καλωσορίζω τον φίλο Θ. Πελεγρίνη στη Νέα Αρχή για την Αττική».