Οργή επικρατεί στη μεσαία τάξη, για την οποία «κόπτονται» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη ότι στα οικονομικά προγράμματά τους εντάσσεται και η φορολόγηση γονικών παροχών και δωρεών άνω των 400.000 ευρώ! Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, καθώς η Κουμουνδούρου συνεχίζει να βυθίζεται, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν στάσιμοι…

«Μας τιμωρούν με αύξηση του φόρου γονικών παροχών μέσω της μείωσης του αφορολόγητου από 800.000 ευρώ σε 400.000 ευρώ», δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι επαγγελματίες και γενικά η μεσαία τάξη, μιλώντας σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ύστερα από όσα έμαθαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ!

Οι Έλληνες πολίτες αντιδρούν «στη νέα φοροεπιδρομή», όπως τονίζουν, κατά της περιουσίας τους, καθώς θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιβολή μεγαλύτερης φορολογίας σε γονικές παροχές και δωρεές. Σημείωναν μάλιστα ότι «ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει αφορολόγητο έως 800.000 ευρώ, κόβουν στο μισό το αφορολόγητο και το πάνε στις 400.000 ευρώ»!

«Αυτό σημαίνει πρόσθετο φόρο αρκετών χιλιάδων ευρώ σε χιλιάδες οικογένειες… Αυτές οι προτάσεις οδηγούν σε φόρο που δεν τον αντέχει η μεσαία τάξη», τονίζουν οι ιδιοκτήτες. «Γιατί μας τιμωρούν; Δεν φτάνουν οι φόροι που πληρώνουμε;». Σκληρές δηλώσεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, κοινωνικά δίκτυα… Όλοι εκτιμούν ότι «κυνηγούν τη μεσαία τάξη και όσους μπόρεσαν να φτιάξουν κάτι».

___________________2023-06-15_170952

Δημιουργούν μέτωπο

Κορυφαίο οικονομικό στέλεχος της ΝΔ σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία κρατάει το αφορολόγητο στα 800.000 ευρώ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν μέτωπο κατά της μεσαίας τάξης με τη νέα φορολογία που προτείνουν». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αφήσει συνέντευξη και πάνελ όπου να μη στηλιτεύουν την αύξηση του αφορολόγητου σε 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές! Ο κ. Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Ιουνίου δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ότι «κάπου στις 400.000 ευρώ θα είναι η επιβολή του φόρου» των γονικών παροχών.

Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του είχε συμπεριλάβει τη φορολογία γονικών παροχών και δωρεών άνω των 400.000 ευρώ.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διέγραψαν τη μείωση του αφορολόγητου, παρότι την έχουν επαναλάβει όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικές εκπομπές! Ωστόσο «μάζεψαν» με συνοπτικές διαδικασίες τον κ. Παραστατίδη, που «ξέφυγε πέραν του δέοντος» για θέματα του ΕΝΦΙΑ, όπως υποστήριζαν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πλησίον του κ. Ανδρουλάκη!

Κατά οικογενειών

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ρωτήθηκαν έδωσαν σαφέστατες απαντήσεις κατά της νέας φορολόγησης των γονικών παροχών που ευαγγελίζονται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς:

■ Πρόκειται για άδικη και εκδικητική φορολογία κατά ανθρώπων που μόχθησαν για να φτιάξουν κάτι ώστε να το αφήσουν στα παιδιά τους.
■ Βάζει φρένο στην ελάφρυνση των οικογενειών.
■ Τορπιλίζει τη δυνατότητα των νέων για καλύτερη ζωή.
■ Τιμωρεί την ελληνική οικογένεια.
■ Στερεί οικονομικά εφόδια από τους νέους.

Τι ισχύει σήμερα

Σήμερα το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ αφορά γονικές παροχές και δωρεές ως εξής:

■ Αφορά ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία (χρήματα, ΙΧ, έργα τέχνης κ.λπ.).
■ Συγγενείς Α΄ βαθμού, δηλαδή σύζυγο, μέρος συμφώνου συμβίωσης, τέκνα, εγγόνια και γονείς.
■ Οι χρηματικές γονικές παροχές και δωρεές θα πρέπει να αποδεικνύονται με μεταφορά χρημάτων μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
■ Γονικές παροχές σε μετρητά, δηλαδή χρήματα από το στρώμα ή το σεντούκι κ.λπ., φορολογούνται με αυτοτελή συντελεστή 10%, χωρίς αφορολόγητο όριο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 15/6