Τα ραντάρ τους ανοιχτά σε όλες τις οικονομικές εξαγγελίες στελεχών της ΝΔ και ειδικά των πρώην Υπουργών της, έχουν στην Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να τονίσουν ανακολουθίες μεταξύ των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συμφωνιών που έχει κάνει με επίκεντρο στο μεσοπρόθεσμο.

Έτσι εχθές χτύπησε συναγερμός για τις δηλώσεις Σκυλακάκη στα «Παραπολιτικά», «δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις», ανέφερε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Άμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασαν, βγάζοντας ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν ότι σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που λέει ότι όλα τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ βρίσκονται στο μεσοπρόθεσμο, ο κορυφαίος πρώην Υπουργός του «μαρτύρησε» το αντίθετο.

Στο σημείο αυτό επικεντρώνουν την κριτική τους στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για έναν «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ», όπως λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, που τάζει με κίνδυνο την δημοσιονομική αποσταθεροποίηση μέτρα που σε μεγάλο βαθμό δεν θα υλοποιήσει, προκειμένου να υποκλέψει την ψήφο των πολιτών.

Στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι όσες δηλώσεις και αν βάλουν στα «ραντάρ» τους δεν θα ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ, επιθυμούν ωστόσο να πάρουν την ρεβάνς για την επίθεση που είχαν δεχθεί μετά τις δηλώσεις Χρονοπούλου και Δουδωνή για τα μερίσματα, τις οποίες χρεώνουν στο μιντιακό σύστημα της ΝΔ. Παράλληλα με την μέθοδο αυτή φιλοδοξούν να δείξουν στο κεντρώο ακροατήριο αλλά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, βγάζει στην «σέντρα» την ΝΔ και όχι το αντίθετο.

Στόχος είναι να περαστεί το μήνυμα ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στήριξη σε μια θεσμική αντιπολίτευση που βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στην ΝΔ, φρενάροντας εσφαλμένες πολιτικές της. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι την συγκεκριμένη δήλωση την εντόπισαν πρώτοι οι ίδιοι και μετά «ξύπνησαν» στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τονίσουν την ανυπαρξία αντανακλαστικών στην Κουμουνδούρου.

Με ανάλογες κινήσεις, παρακολούθηση όλων των δηλώσεων των στελεχών της ΝΔ και σε εγρήγορση φιλοδοξούν στην Χαριλάου Τρικούπη να αποδείξουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν από τις κάλπες, ότι είναι η μόνη αξιόλογη επιλογή για αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ντέρμπι για την κυριαρχία στον χώρο της κεντροαριστεράς εξελίσσεται πλέον και σε αγώνα ταχύτητας εντοπισμού δηλώσεων στελεχών της ΝΔ και έκδοσης σχετικών ανακοινώσεων. Μένει να δούμε αν ο νικητής θα είναι παράλληλα και αυτός που θα επικρατήσει στο «μπράντεφερ» της κεντροοαριστεράς.