«Η ΝΔ όταν προκύπτουν θέματα συνεννοείται με στελέχη της ώστε να βρίσκεται η κατάλληλη εκτόνωση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θόδωρος Σκυλακάκης, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή. Είπε πως στόχος του επόμενου κύκλου, εάν η ΝΔ ξαναγίνει κυβέρνησηείναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Η ΝΔ όταν δημιουργούνται θέματα έχει πάντα την ικανότητα να συνεννοείται πάντα με τα στελέχη της έτσι ώστε τα 
θέματα αυτά να βρίσκουν την κατάλληλη εκτόνωση. Θεωρώ ότι αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό να γινόταν από όλα τα πολιτικά κόμματα, αυτό θα δημιουργούσε πολύ λιγότερες πολιτικές εντάσεις γενικότερα.

ΔΗΜ: Αυτό όμως γίνεται μια μέρα μετά τις αναφορές Τσίπρα στο συγκεκριμένο μέχρι πρότινος υποψήφιο σας

Ναι δεν γίνεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καμία αντίστοιχη προσαρμογή, θυμίζω ότι ακόμα και καταδίκες πολύ ξεκάθαρες από το Ανώτατο Δικαστήριο που έχουν γίνει δεν τους έχουν οδηγήσει σε καμία απολύτως αντίδραση.

Αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο: Είναι υπόθεση των αρμόδιων αρχών να απαντήσουν. Γενικότερα έχω να πω ότι το τι ακριβώς αναφέρεται και στα Διεθνή Μέσα πάντα πρέπει να το αντιμετωπίζεις αφού ερευνήσεις τι ακριβώς συμβαίνει διότι και τα Διεθνή Μέσα έχουν τα προβλήματά τους, αυτό φάνηκε και στην υπόθεση του Έβρου άλλες φορές έχουν δίκιο κι άλλες φορές έχουν άδικο. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει η συγκεκριμένη παρακολούθηση των γεγονότων και να υπάρχουν στοιχεία και να τοποθετηθεί το Λιμενικό. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε την ουσία του πράγματος και η ουσία είναι ότι έχεις ένα καράβι το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί και να πνίξει τους ανθρώπους γιατί έχει 700 ή 500 σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερους από αυτό που θα έπρεπε να έχει μέσα, αυτό μου κάνει εντύπωση ότι δεν διερευνάται επαρκώς από τα Διεθνή Μέσα. Δηλαδή δεν έχουμε δει το αντίστοιχο ενδιαφέρον για το ποια κυκλώματα και πως οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους μέσα σε αυτά τα καράβια γιατί η βασική δολοφονική πράξη γίνεται όταν μπαίνουν στο καράβι.

Αναφορικά με την αναφορά του κ.Μητσοτάκη για τη διαχείριση του νερού: Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι πολύ ξεκάθαρο. Το ΣτΕ έβγαλε μια απόφαση η οποία καταδίκασε την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της μεταφοράς της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται κατά της ΝΔ ότι θα ιδιωτικοποιήσει το νερό αποδεικνύεται ότι η ΝΔ ακολουθεί τις δικαστικές αποφάσεις και δεν παραβιάζει το συνταγματικό πλαίσιο.

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων: Η κοστολόγηση δηλαδή αν λες ότι θα αυξήσεις 10% τις συντάξεις αυτό είναι 1,3 δις λεω ένα παράδειγμα, δεν είναι μεγάλο θέμα, ξέρουμε πόσο είναι οι συντάξεις, ξέρουμε πόσο είναι το 1,3 το θέμα είναι όταν τα αθροίζεις όλα αυτά και δεν βγάζει νόημα. Όταν τα αθροίζεις όλα αυτά και δεν βγάζει νόημα, όταν δηλαδή τα αθροίζεις αυτά και κάνει 40-50-80 δις και έχεις 10-15 δις διαθέσιμα. Εμείς έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει 6 δις μέσα στο πρόγραμμα σταθερότητας και 3 δις πρόσθετα που λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και τον δείχνουμε συγκεκριμένα. Οι άλλοι παρουσιάζουν κατ’ ελάχιστον προγράμματα των 45 με 80 δις, πως κάνουμε αυτή τη συζήτηση σαν το πρόβλημά μας να είναι η κοστολόγηση και όχι ότι το πρόβλημά μας είναι ότι ο ένας λεει 9 και ο άλλος 40! Έχουμε κάνει σημαία το γεγονός ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και δεν είναι η σημαία το αν η κοστολόγηση είναι 1,1 ή 1,3 ενός συγκεκριμένου μέτρου, είναι ότι τα νούμερα είναι τάξης μεγέθους εκτός της πραγματικότητας. Αυτό είναι το πραγματικό θέμα.

Για τις εκλογές: Στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα και να αξιοποιήσουμε τον πολιτικό χρόνο για να προχωρήσουμε σε ένα επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που έχουμε περιγράψει στο πρόγραμμα μας. Αυτό που έλλειπε την Ελλάδα ήταν η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των πολιτικών. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος μας ψήφισε γιατί είδε ότι εφαρμόζουμε πολιτικές και οι πολιτικές αυτές φέρνουν αποτέλεσμα, αυτό είναι και το στοίχημα για τον επόμενο κύκλο.