«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υποψήφιο μας κ. Κατραντζή, έκανε καθαρή δήλωση και αποχώρησε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως συμφωνήθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά πάνω από τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα ανέφερε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να δηλώσουν πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα.

Τέλος, σημείωσε πως την επόμενη τετραετία θα μειωθούν οι φόροι, θα αυξηθούν οι μισθοί, θα θωρακιστεί το ΕΣΥ και θα εκσυγχρονιστεί το ψηφιακό κράτος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κατραντζή

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν υπήρξε η αποχώρηση αυτή επειδή είπε κάτι ο κ. Τσίπρας, υπήρξε πράγματι επικοινωνία με τον πρώην πλέον υποψήφιο μας.

ΔΗΜ: Το γνωρίζατε πριν το δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας αυτό;

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν υπήρχε κάτι το οποίο να γνωρίζουμε και να είναι αντίστοιχου μεγέθους θέμα με αυτό των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Μια που έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ με απ’ ότι φαίνεται άμεση παρέμβαση του Προξενείου για εκλογή δύο βουλευτών που θα είναι στη Βουλή από την επόμενη εβδομάδα, με βάση διηγήσεις και καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και παραδοχή του κ.Φίλη και πολλές φωτογραφίες, και μια περίπτωση υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ που δεν είχε εκλεγεί και ούτε υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί του κ. Κατραντζη τον οποίο προσπάθησε να εργαλειοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έναν άστοχο κατ’ εμέ αστείο αλλά πολυ σοβαρό αν συνεχιζόταν συμψηφισμό. Ο κ. Κατραντζή έκανε μια καθαρή δήλωση μίλησε για μουσουλμάνους και χριστιανούς στη Ροδόπη και αποχώρησε για να μη δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα και να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι στη ΝΔ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για την οποιαδήποτε αμφισβήτηση δομικών συμφωνιών της χώρας, δομικών συνθηκών τις οποίες εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση από τους 300 του κοινοβουλίου και από οποιονδήποτε έχει δημόσιο λόγο.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Υπήρξε επικοινωνία του κ. Κατραντζή με μένα, στην επικοινωνία αυτή αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά πάνω από τη ΝΔ η οποία να δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στη χώρα. Ο κ. Κατραντζή δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η αρμονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Από το ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ένα πράγμα για να σταματήσει αυτή η συζήτηση η οποία δεν κάνει καλό αλλά εκείνοι τη συντηρούν και οι δύο την ξεκίνησαν με δηλώσεις των ίδιων των στελεχών και του κ. Φίλη. Να βάλουν τους δύο βουλευτές τους να πουν ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε τουρκική μειονότητα, να μιλήσουν για μουσουλμανική μειονότητα και να πάμε παρακάτω. Αντ’ αυτού φωτογραφίζονται, ο κ. Ζειμπεκ ακόμα και προχθές υπάρχει φωτογραφία στο διαδίκτυο, να βρίσκεται σε περίοπτη θέση μπροστά από την απαράδεκτη φράση περί δυτικής τουρκικής Θράκης. Αυτό είναι πολύ σοβαρό και αντί να το καταδικάσουμε πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έχουμε αλλεπάλληλες δηλώσεις από πρακτορεία ειδήσεων της Τουρκίας και με τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε με την απαράδεκτη ορολογία της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε φωτογραφία αναρτημένη στο διαδίκτυο με τον κ. Ζειμπέκ μπροστά από ένα πανό που μιλάει για τούρκους της δυτικής Θράκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πορεύτηκε και που μεγάλωσε πολιτικά μέσα από κρίσεις, λαϊκισμό και fake news είναι νομίζω υποκριτικό να μιλάει για fake news από τη στιγμή που υπάρχουν φωτογραφίες και δημοσιεύματα. Εν πάση περιπτώσει είναι ένα θέμα που δεν το ξεκίνησε η ΝΔ, ξεκίνησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ποιες κινήσεις θα κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μέσα σε αυτή την τετραετία πολλών κρίσεων θεωρώ ότι κάποιες από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις κράτους και πολιτών ήταν οι 410.000 παραπάνω θέσεις εργασίας που πρέπει να αυξηθούν κι άλλο, η αύξηση των μισθών και του μέσου μισθού κατά 15% και του κατώτατου μισθού κατά 20% και οι πολλές μειώσεις φόρων στο πεδίο της οικονομίας. Άρα σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από την επόμενη μέρα με το φορολογικό νομοσχέδιο όπως έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε ακόμα λιγότερους φόρους, ακόμα καλυτέρους μισθούς με στόχο στα 950 στον κατώτατο και τα 1500 στον μέσο μισθό. Δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα είναι η θωράκιση του ΕΣΥ. Έχει ήδη δρομολογηθεί και προχωράει η ανακατασκευή, ανακαίνιση ή εκ νέου δημιουργία αναλόγως την περίπτωση πάνω από 80 νοσοκομείων και 150 Κέντρων Υγείας. Η συνέχιση των προγραμμάτων πρωτοβάθμιας υγείας η ενίσχυση του θεσμού των προληπτικών εξετάσεων και βέβαια ο εκσυγχρονισμός του κράτους στα πεδία που δεν έγιναν τόσο μεγάλα βήματα. Η Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχίζει να ισχυροποιείται.

Ερωτηθείς αν είναι στα σχέδιά τους να εξαλειφθεί το τέλος επιτηδεύματος

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το 2009 είχαμε υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε μια σειρά από φόρους, κάποιους τους μειώσαμε όπως τον ΕΝΦΙΑ, κάποιους τους καταργήσαμε όπως το φόρο γονικής παροχής ενώ δεν το είχαμε υποσχεθεί. Ο μεγάλος αυτή στιγμή πρώτος φορολογικός στόχος κατάργησης σε βάθος τετραετίας για όλους και άμεσα για τους αγρότες είναι το τέλος επιτηδεύματος. Ένας άλλος πολύ σημαντικός στόχος που θέλουμε να επιτευχθεί είναι η αύξηση του αφορολογήτου και μάλιστα για τους γονείς που έχουν παιδιά αυτό ειναι πάρα πολύ σημαντικό, και είναι μια σειρά από μέτρα που χτυπάνε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα το δημογραφικό. Έχουν γίνει πολλά βήματα το επίδομα για κάθε παιδί των 2000€, η αύξηση των αδειών των γονέων, ο διπλασιασμός των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας και θα βρίσκεται.

Για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα διαχρονικά της χώρας. Σίγουρα είναι ενθαρρυντικό ότι εχει αυξηθεί πολύ η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη με πολλαπλασιασμό των ελέγχων. Εγώ σε αυτό που θα σταθώ και θα πω ότι είμαι αισιόδοξος για την οικονομία είναι ότι όλα αυτά που περιέγραψα συν τα πολλά δις που δόθηκαν και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της πληθωριστικής κρίσης οδήγησαν όχι στο να υπερχρεωθεί η χώρα μας αλλά στο να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους συναρτήσει του ΑΕΠ. Και μάλιστα αυτό το περιβόητο «μαξιλάρι που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μας άφησε και με αυτό κάναμε ότι κάναμε να έχει διατηρηθεί και να έχει μεγαλώσει. Αυτό σημαίνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ εφαρμόζουν μια κοινωνική πολιτική ουσιαστική και όχι στα λόγια χωρίς να χρεώνουν τις επόμενες γενιές.