Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της Απογευματινής που αποκαλύπτει δηλώσεις του επικεφαλής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, περί αξιολόγησης των γιατρών του ΕΣΥ κάθε χρόνο στα πρότυπα των ΗΠΑ. 

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, «ζητεί αξιολόγηση των γιατρών κάθε χρόνο στα πρότυπα των ΗΠΑ. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάμπτεται ο κανόνας της μονιμότητας στο Δημόσιο, θέτοντας τους γιατρούς, που δεν πιάνουν τους στόχους, εκτός ΕΣΥ». Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Όθωνας Ηλιόπουλος, πρότεινε ένα πολύ αυστηρό σύστημα αξιολόγησης, στα αμερικανικά πρότυπα, το οποίο επιβάλλει την επιτεύξη συγκεκριμένων στόχων. Αυτό σημαίνει πως οι γιατροί που δεν πιάνουν τους στόχους, τίθενται εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Εμείς κάναμε οργανισμό αξιολόγησης ποιότητας και στο πλαίσιό του αξιολογείται και το προσωπικό. Με τις δηλώσεις του ο κ. Ηλιόπουλος δείχνει την κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»
δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί «αν η θέση του κ. Ηλιόπουλου οι γιατροί να βγαίνουν εκτός ΕΣΥ. Είναι ή δεν είναι και δική του».