«Η ισχυρή αυτοδυναμία είναι ο βασικός παράγοντας για να έχουμε μια ασφαλή κυβέρνηση». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος στην τελευταία προεκλογική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι θα γίνει πράξη με νομοθετική ρύθμιση η κοστολόγηση των προγραμμάτων. Για τη νέα κυβέρνηση είπε ότι θα έχει πρόσωπα και από άλλους χώρους και τόνισε ότι αν δοθεί ασφαλής αυτοδυναμία από τις 26 Ιουνίου θα ξεκινήσει η δουλειά για να κλείσουν οριστικά τα μέτωπα που είναι ανοικτά από το παρελθόν σε όλους τους τομείς. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές.

Ερωτηθείς για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου του ΠΑΣΟΚ τον οποίο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποκάλεσε «δικηγόρο των Funds», ο κ. Σκέρτσος είπε: «Δεν θα ήθελα να μπω σε κόντρες που αφορούν άλλα κόμματα. Εμείς υπηρετούμε μια πρόταση η οποία πηγαίνει την ελληνική οικονομία πιο μπροστά, πιο ψηλά και συμβάλλει στο να συνεχίσει να αναπτύσσεται με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη που είναι ο βασικός παράγοντας, η βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε έναν και μόνο στόχο: να συγκλίνουν τα εισοδήματα των Ελλήνων με τα ευρωπαϊκά. Στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ. Αποδείξαμε με τα πεπραγμένα της προηγούμενης 4ετιας ότι αυτός είναι ένας εφικτός στόχος».

Για την πρόταση Ανδρουλάκη οι διοικητές οργανισμών να έχουν 5ετη θητεία και να επιλεγούν με έναν ανοικτό διεθνή οργανισμό, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Στο πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης εφόσον δοθεί εντολή από τους πολίτες θα περιλαμβάνονται αλλαγές που θα αφορούν και τις διοικήσεις οργανισμών ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να κάνουν την δουλειά σε κάθε οργανισμό με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια και αυστηρά στοιχεία αποτελεσματικότητας ικανότητας και προϋπηρεσίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς στην προηγούμενη διακυβέρνηση δεν ψήφισε πολλά νομοσχέδια που είχαν στον πυρήνα τους την αξιολόγηση στο κράτος. Περιμένουμε και ελπίζουμε στην επόμενη θητεία και κυβέρνηση να φανούν πιο συνεπείς σε όσα έλεγαν προεκλογικά».

Για το αν στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους ή εν ενεργεία βουλευτές ο κ. Σκέρτσος είπε: «Αναφέρθηκα στο ευρύτερο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη και υπάρχει ανταπόκριση από προσωπικότητες που πιστεύουν στο όραμα Μητσοτάκη».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ρωτήθηκε επίσης αν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η ΝΔ θα επιμείνει σε συνεργασίες ή θα πάει σε τρίτες κάλπες.