Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων να ολοκληρώνεται σήμερα και τους εκλογικούς αναλυτές να σχολιάζουν τα τελευταία δείγματα των δημοσκοπήσεων.

Έτσι, ο Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς έχουν διαμορφωθεί οι προεκλογικοί συσχετισμοί εκτιμώντας ότι: «Το συμπέρασμα είναι ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι συσχετισμοί όπως τους είδαμε να καταγράφονται την 21η Μαΐου, δηλαδή 99% θα υπάρξει μία ευρεία αυτοδυναμία την 25η Ιουνίου (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κουσούλης συμπλήρωσε ότι στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επιχειρήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ μία αναδιατύπωση του λόγου, αλλά όχι με τρόπο καθοριστικό.

«Μία αναμέτρηση είναι σε εξέλιξη, την οποία όμως την βλέπουμε μπροστά μας σε δύο γύρους, δηλαδή την Κυριακή της 21ης Μαΐου και την μεθαυριανή Κυριακή. Οι δύο Κυριακές συνδέονται μεταξύ τους και συνεπώς και τα πολιτικά επιχειρήματα και η επικοινωνία δεν μπορούσε να είναι ριζικά διαφορετική» σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν

Μιλώντας για τη συμμετοχή του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων υπογράμμισε ότι η συμμετοχή είναι περιορισμένη γιατί υπάρχει μια απόσταση, θα μπορούσε να πει κανείς, ακόμη και αδιαφορία, καθώς «είναι διαμορφωμένες μάλλον οι επιλογές και οι άνθρωποι γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν».

Ο ίδιος εστίασε στο γεγονός ότι έχει υποχωρήσει το πολιτικό πάθος από τις δημόσιες εκδηλώσεις λέγοντας ότι «μάλλον έχει εγκατασταθεί μία σύνεση».

Αναφορικά με τον τρόπο που αξιοποιείται το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να μην υπάρχει στο Διαδίκτυο. «Είναι λογικό να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα και ιδιαίτερα το διαδίκτυο, το οποίο αν θέλετε είναι ένας τρόπος και ένα μέσο έκφρασης των νέων ανθρώπων», σημείωσε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν προσθέσει μια κόπωση στην κοινωνία που ήδη έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Σχετικά με την στην πολιτική συμπεριφορά του κόσμου εξήγησε ότι είναι μια συνάρτηση των βιωμάτων, της υποκειμενικής τους γνώσης, της πολιτικής και της δημόσιας εικόνας του εκφραστή ενός πολιτικού μηνύματος που όπως είπε, «όλα αυτά ζυγίζονται και τα βλέπουμε να γίνονται αριθμός στην κάλπη».