Με ψυχραιμία, αγωνία αλλά και αισιοδοξία ο καθένας για να το καλύτερο αποτέλεσμα που αφορά στο κόμμα του,  οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένουν τα exit polls.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στα γραφεία του κόμματος, από λεπτό προς λεπτό, από όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα. Από νωρίς βρίσκονται όμως εκεί οι συνεργάτες του και έχουν αρχίσει να φθάνουν και στελέχη του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στην οικία του όπου θα μάθει τα αποτελέσματα της αναμέτρησης και μετά τις ανακοινώσεις θα βρεθεί στην Κουμουνδούρου. Αρκετά στελέχη και συνεργάτες του βρίσκονται ήδη εκεί. Κρίσιμο ζήτημα και κομβικό σημείο θεωρούν τη συμμετοχή των πολιτών και την συσπείρωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε από την Κρήτη όπου ψήφισε και αναμένεται το απόγευμα στα γραφεία του κόμματός του. Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επικρατεί αισιοδοξία, μετά και τα αισιόδοξα μηνύματα, που όπως λέει το επιτελείο του, έχουν λάβει.

Στα γραφεία του ΚΚΕ το κλίμα είναι αισιόδοξο για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επέστρεψε από τη Λαμία όπου ψήφισε και βρίσκεται με τους συνεργάτες του ήδη στον Περισσό. Η εκτίμηση του κόμματος είναι ότι δόθηκε η εκλογική μάχη και το κόμμα θα είναι ισχυρό για να συνεχίσει τον αγώνα του από τη Δευτέρα.

Στην Ελληνική Λύση επικρατεί ψυχραιμία και αισιοδοξία. Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα βρεθεί σε λίγη ώρα στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.