Στις πρώτες θέσεις της ειδησεογραφίας και των ξένων μέσων βρίσκεται η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές.

Ιδιαίτερη βάση δίνουν στη συντριπτική διαφορά επί του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε «εντολή για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις».

Χαρακτηριστικός ο τίτλος του BBC που αναφέρει: «Ο Μητσοτάκης χαιρετίζει τη νίκη ως εντολή για μεταρρυθμίσεις».

Παρόμοιος και ο τίτλος στον Guardian που φιλοξενεί άρθρο για τις ελληνικές εκλογές με φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αγκαλιάζει την οικογένειά του, γράφοντας: «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύεται να προχωρήσει με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις».

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σχολιάζει: «Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στην Ελλάδα».

Οι Financial Times κάνουν λόγο για «συντριπτική πλειοψηφία στις ελληνικές εκλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στις ΗΠΑ, το CNN αναφέρει στον τίτλο του: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει τις επαναληπτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Εκτενή αναφορά στις εκλογές κάνει ο Γερμανικός Τύπος, με την Deutche Welle να έχει τίτλο: «Ελλάδα: Σταθερή κυβέρνηση μετά από μία ξεκάθαρη νίκη».

Το Bloomberg έχει εκτενές ρεπορτάζ για την βραδιά των εκλογών με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα κερδίζει την πλειοψηφία με συντριπτική εκλογική νίκη».

Στη Γαλλία, το France 24 εστιάζει πάνω στον Κ. Μητσοτάκη. «Ο Μητσοτάκης ξανά πρωθυπουργός με απόλυτη πλειοψηφία», γράφει χαρακτηριστικά.