Τα γραφεία όπου θα εγκατασταθούν στη Βουλή έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τα τρία νέα κόμματα που κατάφεραν να κερδίσουν το απαραίτητο ποσοστό για τη είσοδο τους στο Κοινοβούλιο μετά τις χθεσινές εκλογές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επιτελεία των 8 κομμάτων επεξεργάζονται τα πρόσωπα που θα προταθούν για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής. Ωστόσο, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχει ήδη αποφασιστεί από τη «γαλάζια» πτέρυγα να μην επιτραπεί στο κόμμα των Σπαρτιατών να αποκτήσει αντιπρόεδρο, ακολουθώντας τη μέθοδο που είχε εφαρμοστεί πριν από λίγα χρόνια με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταψηφιστεί η υποψηφιότητα που θα κατατεθεί από το κόμμα των Σπαρτιατών για τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το κόμμα, ο αρχηγός του οποίου δημόσια δήλωσε πως εξελέγη με τη βοήθεια του ακροδεξιού μορφώματος,  του πρωτόδικα καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Άγνωστο ακόμα είναι εάν τη στρατηγική απομόνωσης υιοθετήσουν και από τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου οι Σπαρτιάτες να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν 75 θετικές ψήφους και τελικά να χάσουν το συγκεκριμένο αξίωμα. Όπως έχει προγραμματιστεί, η νέα Βουλή θα συγκληθεί στις 3 Ιουλίου για την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την επομένη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για το προεδρείο.