Δρομολογούν εξελίξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς η επόμενη ημέρα των εκλογών έφερε προβληματισμό, τόσο σε δομικό επίπεδο, όπως στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την βαριά ήττα του,  όσο σε ιδεολογικό όπως το ΠΑΣΟΚ, που προβληματίζεται για την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, η  νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές προκάλεσε προβληματισμό στην Κουμουνδούρου καθώς το ποσοστό του κόμματος ήταν μικρότερο από αυτό της 21ης Μαΐου, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλωσε η ψαλίδα με τη ΝΔ.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το τί ακριβώς εννοούσε με την χθεσινή του δήλωση ότι θα θέσει «εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος».

Για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επίκεινται ένα εκτελεστικό γραφείο και μία πολιτική γραμματεία κι άγνωστη παραμένει η ημερομηνία συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.

Το κύριο μήνυμα είναι η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις του ανασχηματισμού στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Η αποτίμηση του αποτελέσματος και η επόμενη ημέρα στη Χαριλάου Τρικούπη

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη θετική είναι η αποτίμηση του αποτελέσματος από την ηγεσία του κόμματος, που αύξησε λίγο – μισή μονάδα περίπου – τα ποσοστά του.

Με βάση το πλαίσιο αυτό, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ ότι θα καταστεί μία ισχυρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, όμως επικρατεί προβληματισμός για την άνοδο της ακροδεξιάς και την είσοδό τους στην Βουλή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε συσκέψεις με τους συνεργάτες του και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στα εσωτερικά  του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν με κάποιον εσωτερικό ανασχηματισμό του κόμματος.