Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο την περασμένη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο και να «γραφτεί στην ιστορία» ως η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού έβαλε τέλος στην γραφειοκρατία και κατάφερε να εκσυγχρονίσει το Δημόσιο.

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση μετά την σημαντική παρακαταθήκη που έχει αφήσει πίσω του στα Τρίκαλα.

Δεν είναι τυχαίο που τα έργα στη Θεσσαλική πόλη έκαναν μέχρι και την Guardian να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τα Τρίκαλα που πλέον φιγουράρουν ανάμεσα στις «εξυπνότερες» πόλεις της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Δημήτρη Παπαστεργίου τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Τρίκαλα και είχαν συζήτηση με θέμα «Οι πόλεις που θέλουμε».

«Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους», αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του. Όπως έχει δηλώσει μετακινείται με το ποδήλατό του «επειδή είναι τρόπος ζωής».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο νέο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Ως δήμαρχος Τρικάλων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος -εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικάλων- στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.