Θέμα χρόνου είναι πλέον η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη στο βήμα της Βουλής για να αναλάβει και επίσημα τα ηνία της νέας Κοινοβουλευτικής του ομάδας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχοντας πλέον στα έδρανα του κόμματος πολλά νέα πρόσωπα που αποτελούν επιλογές του και υπηρετούν το μήνυμα της ανανέωσης, έχει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της απόλυτα υπέρ του, ενώ σκοπεύει να αναδείξει και μέσω των βασικών ρόλων στην λειτουργία της, την νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Αυτή θα αποτελείται από το δίδυμο του Επικρατείας, τον Παναγιώτη Δουδωνή και τον Δημήτρη Μάντζο που θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα στον ρόλο των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη γραμμή για το κόμμα. «Θα λειτουργήσουν ως δύο κανόνια», λένε χαρακτηριστικά στην ηγετική ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Χαριλάου Τρικούπη. Κομβικούς ρόλους επίσης στην πρώτη γραμμή θα έχουν ο Μιχάλης Κατρίνης που ήταν επικεφαλής της, την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν στο κοινοβούλιο, η Ευαγγελία Λιακούλη που ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. και είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει τον ίδιο ρόλο, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης που προέρχονται από την νέα γενιά και θα αξιοποιηθούν και ο επίσης νεοεκλεγμένος Στέφανος Παραστατίδης.

Για την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς όπως όλα δείχνουν θα προταθεί εκ νέου ο έμπειρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.