Η ανάπτυξη μονίμων συνεργειών μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι από την αρχή στις πρώτες προτεραιότητες του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Μάλιστα, στο ΕΚΑΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του στη σημερινή συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, έκανε συγκεκριμένα λόγο για “ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα - ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές - με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρησιμοποιεί λέξεις πρόχειρα και εκ του περισσού, αλλά μόνον συγκεκριμένα και με σαφήνεια. Έκανε λόγο, λοιπόν, για “εξειδικευμένο προσωπικό τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την Πυροσβεστική.

Αυτό να το προσέξουν ιδιαιτέρως εκείνοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει τέτοιο εξειδικευμένο προσωπικό σε Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις και επιμένουν να αντιπαραβάλλουν στρεψοδίκως και παραπλανητικά τις συνέργειες αυτές με τις προσλήψεις 10.000 πρόσθετων υγειονομικών για το δημόσιο σύστημα Υγείας, 1.000 εκ των οποίων θα αφορούν το ίδιο το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με όσα έχει κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.