Ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι είχε εξετάσει όλες τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να τον «φέρουν» στην Βουλή, μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου στην κάθοδο του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε και τρίτο κόμμα έτοιμο, το οποίο θα κατέβαινε στις εκλογές σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος «μπλόκαρε» τους «Σπαρτιάτες».

Στις 8 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εξετάζονταν οι αιτήσεις του κόμματος «Έλληνες», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, του κόμματος «Σπαρτιάτες» και ενός μικρότερου κόμματος. Οι «Έλληνες» δεν κατάφεραν να πάρουν έγκριση από τον Άρειο Πάγο, ενώ στους «Σπαρτιάτες» δόθηκε η άδεια να κατέβουν στις εκλογές.

Για το τρίτο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη εγκρίθηκε η κάθοδος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ωστόσο το κόμμα επικαλέστηκε τυπογραφικό κώλυμα και δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα μικρό πατριωτικό κόμμα, που δεν έχει πολιτική δράση, μέλη ή γραφεία. Θα έπαιρνε μέρος στις εκλογές, εάν ο Άρειος Πάγος μπλόκαρε τους «Σπαρτιάτες».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 


Με πληροφορίες από ΑΝΤ1