«Σημαντική η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών», είπε στα στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής. Τόνισε ότι «η αντίληψη περί κεντρικής συμφωνίας δύο κομμάτων σε κάτι τέτοιο είναι τελείως παλαιοκομματική, δεν αντιστοιχεί ούτε στις ανάγκες της εποχής ούτε στον τρόπο που λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Υποκρύπτει ενδεχομένως και μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ ενώ πέφτει».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Δουδωνή

Ερωτηθείς αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους με το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Αυτή η αντίληψη περί κεντρικής συμφωνίας σε κάτι τέτοιο είναι τελείως παλαιοκομματική, δεν αντιστοιχεί ούτε στις ανάγκες της εποχής ούτε στον τρόπο που λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Υποκρύπτει ενδεχομένως και μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ ενώ πέφτει. Δηλαδή να μη φανεί το πόσο αντίκτυπο μπορεί να έχουν τα ποσοστά του αν είναι περαιτέρω πεσμένα στις αυτοδιοικητικές και κρυβόμενο πίσω από το ΠΑΣΟΚ να πει καλά τα πήγαμε με ένα άθροισμα που θα του φαίνεται καλό. Λέω δηλαδή ότι αυτή η έννοια μιας κεντρικής συμφωνίας δύο κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για χρίσμα κιόλας είναι πολύ παλιά αντίληψη.

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Είναι πολύ σημαντική η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει επίσης εκτός από τα τοπικά χαρακτηριστικά και πολύ μεγάλη σημασία το αποτύπωμα των προσώπων που κατεβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες δηλαδή η εκτίμηση που έχουν. Έχει ειδικά χαρακτηριστικά μια μάχη αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με αφορμή τη δήλωση του κ.Τεμπονέρα για την κάθοδο κοινών υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Είχα ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για τον κ. Τεμπονέρα ήμασταν μαζί όμως σε δύο πάνελ και βλέπω ότι έχει μια εχθροπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, τώρα πως συνδυάζεται με αυτή την προσπάθεια να πάμε, κατά την εκτίμησή του, σε αυτή τη λογική δεν ξέρω.

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Σημαντικό είναι η θετική πρόταση πάνω από όλα, το να γίνει ένα ετερόκλητο σχήμα και να πάμε στη λογική του «αντί» δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έφτασε κάποτε κάπου τώρα τον έχει κατεβάσει πολύ, το σημαντικό είναι το θετικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων του. Από εκεί και πέρα για περιπτώσεις επιμέρους όταν θα έρθει η ώρα να δούμε τι επιλογές θα κάνουμε θα φανεί και πολύ κανείς θέλει να συγκλίνει αλλά τη λογική της κεντρικής συμφωνίας νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ το βρίσκει να την θεωρεί παλαιοκομματική. Πάμε στη θετική λογική να βγουν άξιοι άνθρωποι, προοδευτικοί στους δήμους και τις περιφέρειες και να πάνε όπου δεν βγουν όσο καλύτερα μπορούν. Αυτό είναι το διακύβευμα.

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Π.ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Οι μπλε φάκελοι είχαν δοθεί και το 2019 και πάρα πολλοί είχαμε πει καλά λόγια για τους μπλε φακέλους, θυμάστε οι μπλε φάκελοι να γίνονται τίποτα μετά; Οι μπλε φάκελοι μετά το 2019 αγνοούνται και επίσης υπήρχε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου το οποίο στην ουσία κατηργήθη και κανείς δεν είπε τίποτα για αυτό. Το πρόγραμμα αυτό παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που θα μπορούσε κανείς ή τουλάχιστον οι κυβερνητικοί να βλέπουν τον βαθμό υλοποίησης κάθε έργου αυτά απεδείχθησαν καλά λόγια αλλά όταν έγινε αντιληπτό τι σήμαινε αυτό και ότι θα φαινόντουσαν οι παθογένειες θάφτηκε και τώρα πάμε στην ίδια λογική να πούμε ότι αυτά που δεν γίναν το ‘19 και αυτά που ήταν μόνο για το θεαθήναι ξαφνικά το ’23 θα γίνουν. Ε, δεν είμαστε και ευήθεις!