Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο και ανέφερε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να σχολιάζουν τις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος, ερωτώμενος για την αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ θα σας πως την προσωπική μου άποψη. Εγώ ξέρω τον Αλέξη Τσίπρα από όταν ήμουν στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Τότε, ήταν γραμματέας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Νίκο Παππά. Τον έζησα όταν ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΧΑ και πώς χειρίστηκε την κρίση. Σήμερα δεν νομίζω πως είμαι μία μέρα να πούμε αυτά που έχουμε νιώσει,. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το περίμενα ότι θα το κάνει και θεωρώ πως είναι μία έντιμη απόφαση. Παίζει μεγάλη σημασία η ψυχολογία και ο Τσίπρας έφαγε πολύ ‘’ξύλο’’ το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ πως έχει πάρει μια απόφαση που την πιστεύει πραγματικά», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, είπε πως το ΠΑΣΟΚ ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα αύξησε τα ποσοστά του.

«Είτε με τον Τσίπρα είτε χωρίς εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεγάλος ανταγωνισμός θα γίνει στο προγραμματικό πλαίσιο και στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη. Θέλουμε να πείσουμε τον προοδευτικό κόσμο πως είμαστε η σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Το θέμα των μεταγραφών είδαμε τι κατάληξη είχαν και εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, εξαγοράζοντας μία καρέκλα, δεν έχουμε καμία σχέση με εμάς. Δεν είναι θέμα πολιτικό αλλά ηθικής απέναντι στον κόσμο».