Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα και συγκινησιακά φορτισμένη, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι συνώνυμο του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ και του διευρυμένου ως προς τη βάση τη λαϊκή, αλλά θα έλεγα, γνωρίζοντάς τον ότι δεν έχω αιφνιδιαστεί. Ήταν μια πράξη που ταιριάζει και αρμόζει στον Αλέξη Τσίπρα και δε θα πω ότι παραιτήθηκε, θα πω ότι, γιατί είναι χαρακτηριστικό του να μην παραιτείται και να μην τα παρατάει, ότι αποχώρησε» .

«Είναι ένας μαχητής, δεν ήταν ποτέ ρίψασπις και ήταν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και ο πολιτικός, ο οποίος αποδεικνύει και με αυτήν του την στάση ότι σέβεται και ακούει τη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω να θυμίσω ότι στα χρόνια της κρίσης ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που προσέφυγε στη λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να πάρει εντολή για την εφαρμογή αυτού που επιβλήθηκε».

Η επόμενη μέρα

Για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και για την επόμενη μέρα του κόμματος, είπε: «Ολοκλήρωσε αυτόν τον ιστορικό κύκλο, τα έδωσε όλα, άνοιξε τον δρόμο για να υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ίδιος προσκαλώντας την ανανέωση, είπε ότι ανοίγω εγώ τον δρόμο για αυτήν την ανανέωση

»Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο συγκεραστής των απόψεων. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, όχι ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί, αλλά τα περιεχόμενα της πολιτικής. Αν αλλάξει το πρόσωπο αλλά όλα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν ως είχαν μέχρι σήμερα, τότε πάλι δε θα υπάρχει αποτέλεσμα. Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πέρυσι, το κείμενο των θέσεων συμφωνήθηκε ομοφώνως από όλες τις τάσεις συνεπώς εγώ θεωρώ, και το θεωρούσα και τότε, ότι ως προς αυτό υπάρχει πρόβλημα», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανασυναντηθεί με τον κόσμο που τον έκανε μεγάλη δύναμη. Είναι ένας κόσμος που θεωρώ ότι παραμένει πολιτικά άστεγος και πρέπει να απευθυνθεί ξανά σε αυτές τις εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού που κάποτε προσέτρεξε στον ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 τον κατέστησε αξιωματική αντιπολίτευση και έδωσε τον ούριο άνεμο στη συνέχεια για να γίνει και κυβέρνηση».